Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Mimar ve Mühendisler Grubu(MMG) Diyarbakır şubesinin üyelerine 02 Eylül 2016 tarihinde tarım desteklemeleri hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Aylık MMG Diyarbakır şubesi tarafından düzenli olarak her ayın ilk cuması yapılan etkinliğin Eylül ayı programı TKDK Diyarbakır İl koordinatörlüğü hizmet binasının konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe TKDK Diyarbakır İl Müdürü Hikmet Güneş, TKDK İletişim uzmanı Mahmut Dursun, MMG Diyarbakır şube başkan yardımcıları, üyeleri ve çok sayıda mühendis katıldı.

Diyarbakır ve Bölge çiftçi, esnaf ve yatırımcılar için oldukça önem arz eden TKDK hibe desteklerinden bahseden TKDK İl Müdürü Hikmet Güneş “ TKDK'nın bir çok alanda hibe desteklerimiz var. Bu kaynakları iyi kullanmalı, iyi değerlendirmeliyiz. Bugün tanıtımını yaptığımız TKDK'nın bitkisel üretimden kırsal turizme, balıkçılıktan süt üreticiliğine kadar pek çok alanda üreticilere yatırım desteği sağlamakta. Üretim önemlidir. Ancak pazarlamak, tüketiciye ulaşmak daha önemli bir iştir. Burada hem üreticilerimize hem pazarlamacılarımıza hem de proje üretecek uzmanlara büyük görevler düşmektedir. AB projelerinde il olarak önde gelen illerden biri konumundayız” diye ifade etti.

 

Hibe desteklemelerine başvuru durumları ve izleyeceği yönteminden bahseden iletişim uzmanı Mahmut Dursun, “ hibelerden faydalanmak için herhangi bir tarım okulundan(lise, üniversite) mezun, hayvan kulak küpe kaydı veya tarım bağkur kaydı olması yeterlidir. Bu şartlardan herhangi bir tanesini de sağlaması TKDK desteklemelere başvurabilir. Dönem dönem farklı sektörlere yatırım desteği vermekteyiz. Bu desteklerin isimlerini resmi internet sitemizde öğrenebileceği gibi uzmanlarımızdan da bilgi alabilirler” dedi.

Tarım alanından online hizmet veren www.tarimdan.com site kurucusu Yusuf Çelebi, “TKDK Diyarbakır il koordinatörlüğün verdiği destekler ülkemiz ve bölgemiz açısından son derece önemli gelişmelerdir. Tarım ve gıda alanında yatırımcıların ve çiftçilerin online e-ticaret ürün tedariği ve ürettikleri/yetiştirdikleri ürünleri ücretsiz olarak tarimdan.com sitesi üzerinden pazarlayabilme imkanı sunuyoruz” dedi.

Diyarbakır Mimar ve Mühendisler Grubu adına konuşma yapan Şube başkan vekili Haris Sabaz: “Tüm üye ve gönüldaşlarımızdan beklentimiz TKDK desteklemiş olduğu projelere yenilik oluşturacak projeler için başvurmaları beklemekteyim. Bizlere mekanını açan ve değerli bilgiler verdikleri için başta TKDK Diyarbakır il müdürü Hikmet Güneş, iletişim uzmanı Mahmut dursun , TKDK Diyarbakır il koordinatörlüğü ekibi ve katılan tüm katılımcılara şükranlarımı sunarım” diye konuştu. Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

350.jpg

Editör: Haber Merkezi