Diyarbakır Hipodromu’nda  23 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen koşuya Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç , Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural katıldı.

3+ yaşlı 8 safkan İngiliz atının kum pistte 2000 metre mesafede birincilik mücadelesi verdiği koşuda; ikinciliği ZEUS (Grand Ekinoks-Ekinoks West/Grand Lodge) elde ederken, DARK BOY (Elusive City-Labatera/Lujain) üçüncü, EDGARDO (Victory Gallop-Daraby/Sky Classic) de dördüncü oldu.

 Birincilik için 8 atın mücadele ettiği koşunun galibi Siverek bey adlı at oldu.Türkiye Jokey Kulübü Televizyon’unda da canlı olarak yayınlanan Bismil Kaymakamlığı Koşusu’nda birinci olan atın sahibi Mehmet Demirkap’a Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç Birincilik Kupası’nı takdim etti.

Törende Çınar Kaymakamı Selami Kaya da koşuyu kazanan atın jokeyi Ahmet Arslan'a bir buket çiçek verdi.

 Törene Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik ile davetli misafirler de katıldı.              

 Öğretmenler Günü Haftası olması sebebiyle Bismil ve Çınar İlçesi’nde görev yapan öğretmenlerde Diyarbakır Hipodrom Müdürlüğü tarafından hipodromda ağırlandı. Çınar İlçe  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde ile Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü  Aydın Ak’'ın da hazır bulunduğu törende; 10 Stajyer  Öğretmen yemin töreni etti. Törende Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik tarafından hipodroma gelen öğretmenlere karanfil verildi. 

tjk-bismil-kaymakamligi-kosusu-duzenlen-(4).jpegtjk-bismil-kaymakamligi-kosusu-duzenlen-(11).jpeg

Editör: Haber Merkezi