Diyarbakır’da 4 Takım Play-Off Oynaması Gerekirken TFF Yönetim Kurulu Kovid-19 nedeniyle aldığı kararla maç oynatmadan 2 takımı bal ligine çıkarma kararı aldı. Bu karara isyan eden 1936 Bismil spor kulübü ve Silvan 21 spor kulübü yöneticileri bu alınan karar mağdur edildiklerini belirtiler.

Bismil’de bir araya gelen 1936 Bismil spor kulübü ve Silvan 21 spor kulübü yöneticileri basın karşısına çıkarak TFF yönetim kurulu 4 takım play-off oynaması gerekirken kovid-19 nedeniyle aldığı kararla maç oynatmadan 2 takım bal ligine çıkartmasına tepki gösterdiler. Kendilerini de amatör ligine bıraktıklarını isyan eden iki kulüp yöneticileri bu karara itiraz ederek haklarının gasp edildiğini alınan kararı kabul etmeyerek yasal haklarını arayacaklarını belirtiler.

Dörtlü play- off sistemini baz alarak play- off’a çıkan ilk dört takım play-off sonucunda baraj maçını oynayarak bal’a çıkacaklarını belirten Silvan 21 spor kulüp başkanı Mustafa Demirel” pandemi’den dolayı maçlar oynamadığı için bütün takımların şartları eşit olması gerekirken adaletli olmayan bir karara imza atarak biz iki kulübü mağdur edilmiştir. Alınan bu hukuksuz kararla zihnimiz çifte standart uygulandığı şüphesi oluşturuştur. Biz Silvan 21 spor kulübü ve Bismil spor kulübü beraber tahkime itirazda bulunacağız hakkımızı almak için beraber hukuki süreç başlatacağız. Bu konuda Diyarbakır’da ki tufan il TFF temsilcisi bizlere destek vermelerini istiyoruz.  Bunlar bize destek vermeseler onlardan da şüphe duymaya başlayacağız lütfen yanımızda olsunlar. Yanımızda olmasalar Diyarbakır yüzde ellisi TFF olmak üzere hakkımız gasp edilmiştir. Bize ve kardeş Bismil spora yapılan haksızlığa karşı basın mensupları karşısında mağduriyetlerimizi dile getirerek sesimizi yetkililere ulaştırmaya çalışıyoruz ve adalet istiyoruz. Türkiye futbol federasyonu aldığı bu kararla bizi mağdur etmiştir. Bizler kulüpler olarak onların aldığı bu yanlış kararı tekrardan gözden geçirilmesi ve bu hatadan vaz geçmelerini istiyoruz.”dedi.

Bismil 1936 spor kulübünün basın sözcüsü Uğur Türk” 2019 sezonunu lig başında TFF’nin almış olduğu bir karar vardı. Bu kararda 4 takım play-off oynaması gerekmekteydi alınan bu kararın altında 14 kulübün imzası vardı. Bu ayın 14.de aldıkları kararla sadece iki takım direk bal ligine çıkarıldı ve burada diğer iki takımın hakkı yenildi. Hakkımızın yenildiği kelimesi kullandığımızın sebebini açıklamak istersek İstanbul’dan 16 takım Kütahya’dan üç takım Aydın’dan dört takım direk bal ligine çıkmış Diyarbakır’dan ise sadece iki takım bal ligine çıkarılmıştır. Bizim TFF’ye sormak istediğimiz bu kararı neye göre almıştır; bu karara nasıl saygı duymamızı beklemektedir. Bunun haricinde bizim aldığımız bilgiye göre bazı ilerimizde kura çekilmiş ve bu kura sonucunda maç oynamadan kura sonucunda iki takım bal ligine çıkarılmıştır. Biz kulüp olarak bu tabloya baktığımız da TFF almış olduğu bu kararlarla Diyarbakır’ı diğer illerden ayırıyor. biz iki kulüp olarak TFF’nin almış olduğu bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz, haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı burdan belirtmek istiyoruz. Kar kış yağmur çamur demeden emek veren ve bin bir zorluklar altında top oynayan sporcularımızın hakları gasp edilmiştir bizlerinde kulüp yöneticileri ve yetkilileri gasp edilmiş hakkımıza geri almak için mücadelemizi vereceğimizi buradan belirtilmek istiyoruz.” dedi.

Burada TFF’nin almış olduğu karın saygısız olduğunu emek hırsızlığı yapılmış olarak gördüklerini ve lanetlediklerini söyleyen Bismil1936 spor kulübünün başkanı Ayhan Akbay” ucu nereye dokunuyorsa dokunsun kesinlikle alınan bu kararı kabul etmiyoruz.  Gece gündüz demen ayda 70-80 bin harcama yaparak buraya geldik bedel ödeyerek buraya geldik. TFF bizimle bir araya gelmeden bizimle görüşmeden istedikleri iki takımı bal ligine çıkarıyorlar diğer iki kulübü amatör liginde bırakıyorlar. Bu alınan kararla büyük bir haksızlık yapılarak bize büyük bir acı çektirmiştir. Bu alınan hukuksuz kararı geri çekmelerini istiyoruz aksi taktirde tüm yasal hakkımızı kullanacağız bunun peşini bıkmayacağız gerekirse cumhurbaşkanına kadar da çıkacağız. Çalınan emeğimizin geri alınması için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Silvan spor ve Bismil 1936 spor yapılan bu haksızlığa karşı beraber birlikte hukuki mücadele vereceklerini.” ifadelerini kullanarak  alınan kararı kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirti.

2-183.jpg3-174.jpg

Editör: Haber Merkezi