Bayram öncesi gelen zamların ardından soğan ve birçok sebze fiyatları halkın cebini yakmaya başladı.

Soğan fiyatları yüksek olduğu için satamadıklarını söyleyen manav Metin Usta, “Soğanın fiyatı 6 ve 6,5 buçuk arası değişiyor. Tezgâhlarımız boş, soğan getiremiyoruz. Müşteriler soğan fiyatından şikâyetçi. Vatandaş soğan almadığı zaman biz de getiremiyoruz. Soğanın eski fiyatına geri dönmesini istiyoruz, vatandaşların tekrar memnun bir şekilde alışverişlerini yapmalarını istiyoruz." dedi.

Bir ay önceye kadar da soğan fiyatlarını 2 lira olduğunu hatırlatan Usta, fiyat artışına yetkililerin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Usta, soğanla birlikte patates, domates ve biberde de artışın olduğunu dikkat çekti.

"Artık halk yol değil uygun fiyata alabilecek gıda istiyor"

Siyasilere, seçim vaadinde bulunurken yaşanan artışlarda indirim vaadini eklemelerini isteyen Mehmet Usta isimli manav ise, "Sebze dışında gıdada bile zamlar uygulanıyor. Önceden kuruş kuruş zam yapıyorlar, halk her defasında alışıyor sonra bakıyoruz 1 TL’ye aldığımız gıdayı 3-5 liraya alıyoruz, her şeye zam gelmiş. Hükümetimizin bu konuda sessiz kalmaması lazım çünkü zaten halkımızın gideri gelirinden çok. Devletimizin, halkını, milletini düşünmesi lazım. Bu zamlarla halk nasıl geçimini yapacak? Müşteriler soğan, patates alamıyor. Tarım için bir yatırım yapılması şart. Artık halk yol değil uygun fiyata alabilecek gıda, sebze, meyve istiyor." diye konuştu.

Kaynak: https://ilkha.com/haber/78

Editör: Haber Merkezi