Tarsus’ta çarşı merkezinden otomobille geçen bir kadın yolda yürüyen Ayşe Buhan'a çarşaf giydiği için hakaret etti. Daha sonra araçtan inerek Buhan'ın üzerine yürüyen kadın, “sizin gibilerine bu ülkede yer yok sizin yeriniz İran’dır” diyerek sözlü saldırıda bulundu. Saldırgan kadına destek veren bir erkek de Buhan'a fiili saldırıda bulunmak istedi. Buhan, olayı gören esnafın yardımıyla saldırıdan kurtarıldı.
Tesettüründen dolayı çirkin hakarete maruz kaldığını belirten Ayşe Buhan yaşadıklarını şöyle aktardı: “Ben kaldırımda yürürken, yanımda arabayla geçen bir bayan bana el kol hareketi yapıyor, sözlü şekilde tesettürüme hakaret etti. Kadın kırmızı ışıkta durunca ben de bayana doğru giderek,  ‘bakar mısınız, bana mı söylüyorsunuz’ dedim. O da evet size söylüyorum dedi ve bana devamında kenara geç geliyorum dedi. Böyle bağırırcasına ondan sonra arabayı durdurup yanıma geldi. Kesinlikle dedi burada yaşamayacaksın sen çarşaflısın senin yerin Mısır, İran, Suriye gideceksin. Burası laik devlet burada sana yer yok.  Ben de ‘ laiklikle yönetilen bir ülkeyse demokrasinin burada geçerli olması lazım. Ki geçerli demokrasinin olduğu bir ülkede yaşıyorsak sizin benim inancıma karşı saygı duymanız gerekir. Benim de size karşı saygı duymam gerekiyor, şeklinde uyarıda bulundum” diye konuştu.
Tüm uyarılarına rağmen kadının, kendisine hakaret etmeye devam ettiğini belirten Buhan, “Ben kadını bana yaptığı hakaretler karşılığında uyarmaya çalışınca, kadın bir anda bağırdı. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum dedi. Sonra siz okuyan bir insan değil misiniz diye sordu.  Ben evet ben okuyan bir insanım dedim. O zaman siz görmediniz mi burada Atatürk’ün ilke ve inkılapları geçerli ve siz bunu ters yaşıyorsunuz, kesinlikle burayı terk edeceksiniz diyerek hakaretlerine devam etti. Oradan geçen bir adam da, tartışmaya müdahil oldu ve benim üzerime doğru yürüdü. Bana hakaret etti. Madem dedi Atatürk’ü sevmiyorsan derhal burayı terk edeceksin dedi. Üzerime doğru gelince Allah razı olsun oradaki esnaf araya girdi. Ve üzerime doğru gelen adama dediler ki, bakın bu bir bayan, niçin üzerine doğru gidiyorsunuz, kimseye zorla bir şeyi sevdiremezsiniz dediler.  Bu sefer onların tartışması başladı. Bana ilk saldıran kadın kesinlikle beni bırakmıyor. Benim üzerime doğru gelip bana hakaret ediyordu. Ben de asla ve asla dedim siz benim inancıma dil uzatamazsınız. Daha sonra kadın diğer vatandaşlar tarafından oradan uzaklaştırıldı.” şeklinde konuştu.
Herkesin birbirine saygı duyması gerektiğini belirten Buhan, “Tesettürlü ve inançlı bayanlar çarşıda ve pazarda kendi başlarına ihtiyaçlarını gideremeyecekler mi? Bu konuda kesinlikle şikayetçiyiz. Bu ülke sadece bir kesimin veya bir ırkın değil, hepimizindir. Herkes inançlara saygılı olmak zorunda” dedi. (İlkha)
Editör: Haber Merkezi