Tepe beldesinde geçen hafta Barava medrese molla'sı Abdullatif Özer de trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Tepe belde halkı 1 hafta içinde 2 Molla'nın kaybetmenin üzüntüsü yaşıyor. Her 2 molla Devletten maaş almıyordu. Halkın imamıydılar. Allah Molla Mustafa Avşar ve geçen hafta trafik kazasında yaşamını yitiren Molla Abdullatif Özer'e rahmet eylesin. 

Bugün Molla Mustafa Avşar'ın ölümü sevenleri Tepe ve Arapkent köyünü yasa boğdu.

Evli ve çocuk babası olan Molla Mustafa Avşar Arapkent seydası Şeyh Muhammed Arapkent'i yıllarca sohbetine katılmıştı. Son devrin büyüklerinden Şeyh Muhammed Arakendi’nin talebesi olan Molla Avşar, Tasavvufî terbiyesini, Arapkent (bayındır köyü) ve çevrede meşhur olan Şeyh Muhammed Arapkent ’in yanında almıştır. Avşar, şeyhin en çok sevdiği olmuştur. Bu müddet zarfında şeyhinden büyük bir teveccüh görmüştür. Böylece gençliği, ilim ve tasavvufla yoğrulmuştur.  Yaşıtları, Molla Avşar'ın Şeyh Muhammed Arapkent ile birlikte  geceleri sabahlara kadar zikirle geçirdiğini ifade etmişlerdir.

Molla Mustafa Avşar, siması islami andırıyordu. Yuruyuşu İslamdı.Molla Mustafa Avşar vasiyetinde defalarca ölümü halinde mezarını Şeyh Muhammed Arapkent'in mezarına yakın olmasını tenbihlemiş, yakınlarıda Molla Mustafa Avşar'ın vasiyeti gereği Bismil'in Bayındır (Arapkent) köyünde defnedilmiştir.

Allah ondan razı olsun. Bismil Haber Gazetesi olarak yakınlarına başsağılı dileriz.  

14368762_1103320533038682_1119554178789127032_n.jpg

Editör: Haber Merkezi