İlçede önemli gelenek ve göreneklerden sayılan taziyelerin daha nezih ortamlarda kabul edilmesi amacıyla çalışmalarını yürüten Bismil Belediyesi, kırsal ve kent merkezinde yapımını tamamladığı erkek taziye evlerinin yanı sıra kadınlara da özel taziye evleri de yapıyor.

Bismil Belediyesi’nin birçok alanda çalışma yürüttüğünü dile getiren Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, taziye geleneğinin önemli olduğunu belirtti.

Taziye sahiplerinin acılı günlerinde misafir ağırlamak ile uğraşmamaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Vekili Yüksel, şunları kaydetti: “Halkımız gelenek ve göreneklerine bağlıdır, eskiden süre gelen taziye geleneği hala da sürdürülüyor. Kırsal ve merkez mahallelerde erkekler için çok sayıda taziye evi yapılırken kadınlar için ise talep doğrultusunda yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen kadın taziye evi talebini dikkate alarak çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yüksel, “Taziye sahiplerinin gelen misafirleri daha nezih bir ortamda karşılayabilmeleri için kadın taziye evleri yapımına başladık. Çünkü üzüntülü günlerinde ev ortamında misafir karşılamak çok zor oluyor. Yapılan hizmetlerin ilçemize, halkımıza ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

Mahallemizin Önemli Bir İhtiyacı Giderildi

Tepe Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Özaydın ise, mahallelerinde ilk kez kadınlar için tam donanımlı taziye evi yapıldığını söyledi.

Taziye evinin 2 katlı olduğunu, taziye evinde yemekhane, salon, çay ocağı ve çocuk odası bulunduğunu anlatan Özaydın, taziye evi için belediyeye teşekkür etti.

Daha önce kadınlar için taziye evi olmadığı için sıkıntı yaşandığını ifade eden Özaydın, “Allah razı olsun. Herkes bu hizmetten memnun ve katkı sağlayan Belediye Başkan Vekilinden çok memnunlar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi