Tepe- Bismil üçyoluna kadar gelen boru hattına  rağmen mahalleye doğalgaz verilmemesi sebebiyle evlerinde klima, soba ve tüp kullanan mahalle sakinleri, gelen elektrik faturalarının yüksekliğinden ve sobanın yaydığı kirlilikten yakınıyor. 

 

Bunun üzerine Tepe mahalle muhtarı Abdulkadir Sümer, Tepe beldesinin doğalgaza kavuşması için, Diyargaz’a ve Bismil Belediyesine Dilekçe ile başvurarak gerekli girişimlerde bulundu. 

 

"DOĞALGAZ TEPE’YE GELİRSE SANAYI YATIRIMLARIDA ÇOĞALACAK’’

Tepe Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Sümer, Tepe yoluna gelen Doğalgaz hattının ve Doğalgaz boru hattı Tepe mahallesinin yanında geçmesine rağmen beldemiz Doğalgaza kavuşmadı. Tepe’ye gelecek doğalgazda sanayi fabrikaları ve enaz 10 bin nüfus faydalanacak.  Bizde muhtarlık olarak yetkililere müracaat ettik. Mahalle olarak herkes doğalgazı istiyor. Bana gelip 'Muhtarım doğalgaz ne zaman geliyor?' diye soruyorlar. Bir an evvel yetkililerin bizim sesimizi duymalarını istiyoruz. Bu mahalle bu hizmeti istiyor" diye konuştu.

 

TEPE’NİN DİCLE KENARINI AĞAÇLANDIRMASINI TALEP ETTİK. 

İleriye dönük çalışmalar yaptıklarını söyleyen Sümer, "Köyümüzün sorunlarını bir bir ele alıyoruz, Bu kapsamda köyümüzde Merada ve Dicle kenarında çukurlar var. Belediyeden çukurların kapatılmasını Bismil Karaköprü gibi çöp ve molozlardan temizleyip, Ağaçlandırılmasını talep ettik. İleriye dönük yapmış olduğumuz çalışmalar için de girişimlerimiz var. İnşallah doğal gaz beldemize gelecek. Tabii, bu gibi hizmetleri talep ederken bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımız Mehmet Mehdi Eker’e, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Münir Karaloğlu ve Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamza Türkmen’e ve personeline ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi