Bismil’in Tepe Beldesinde Tepe Dicle İlkokulu öğrencileri ağaç dikimi gerçekleştirdi.

   İlçeye bağlı Tepe Dicle İlkokulu okul bahçesinde gerçekleştirilen ağaç dikimine veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Dikim alanına giden öğrencilere Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, dikim konusunda bilgiler verdi. Okul Müdürü ilk fidanları dikerek etkinliğe öncülük yaparken, birer dikili ağacı olan öğrenciler de büyük mutluluk yaşadı.

    Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Okul Müdürü Ahmet Yıldırım: "Geleceğin büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla ağaç çeşitleri tanıtılıp, ağaç dikmenin önemini anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ağaçlandırma çalışmasına katılan çocuklarımız ’bizim de bir ağacımız olsun’ diyerek fidan diktiler. Ağaç dikimi esnasında çocuklar, aralarında keyifli konuşmalar yaparak bilgi alışverişinde bulundular. Fidanları dikerken, toprağın da zevkini yaşayan çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler. Dikilen ağaçların üzerine sınıflarının isimleri yazıldı. Çocuklarımıza doğal yaşamı sunmaya çalışarak, doğaya saygılı ve seven bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşamış bulunmaktayız" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi