Okul Aile Birliği toplantısının yemekli ve öğrencilerin önemli sorunları dile getireceği kapsamlı bir konferans verileceğinin duyurulması üzerine katılımın yoğun olduğu belirtildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Tepe mahallesinde bulunan Tepe Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, verdiği öğle yemeğinde velilerle bir araya geldi.

20150219_092846.jpg

Okulun toplantı salonunda, Okul Aile Birliği toplantısına okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci velileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Tepe Çok programlı Lisesi Okul müdürü Abdulhakim Tuncay ve Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahman Şimşek, okul aile birliği başkanlık döneminden bu yana okulda yaptıkları yenileme ve faaliyetler hakkında bilgi vererek düzenlenen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantı, Okul Müdürü Abdulhakim Tuncay’ın Okul Aile Birliklerinin okullar için ne denli önemli olduklarına dair konuşması ile başladı. Müdür Tuncay, Okul Aile Birliğinin; Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak gibi amaçlarla kurulduğunu hatırlattı.

Okul Müdürü Abdulhakim Tuncay, okulda bulunan sorun ve sıkıntıları dile getirerek, öğrenci velilerine çocuklarının okul hayatını yakından takip etmelerini istedi. Müdür Tuncay, öğrencilerin başarılı olmasında ailenin rolü, öğrencilerin verimini azaltan etkenler arasında; Bilgisayar bağımlılığı, teknolojinin sağlıksız ve gereksiz kullanımı(cep telefonu ve internet ), dikkat dağınıklığı, yoğunlaşamama konsantrasyon sorunu ve ders çalışamama nedenleri ve çözüm önerilerinin yanı sıra aile içi etkileşim, ailede eğitim ve başarılı çocuk mutlu aile konuları üzerinde duruldu.

Öğrencilerin okul izinleri, öğrencilerin kılık ve kıyafetleri, öğrencilerin mesleki bölümleri hakkında ve öğrencilerin devamsızlıkları hakkında öğrenci velilerine bilgi verdi.

20150219_092853.jpg

Tepe ÇPL Anadolu lisesi Müdürü Abdulhakim Tuncay tarafından verilen toplantıda verilen konferans, veli ve okulun öğretmenleri tarafından ilgi ile izlendi.

Yapılan toplantıda, Toplantı sonrasında velilerin öğretmen ve okul yöneticileri ile görüşme istekleri dikkat çekti.

Toplantıya katılan öğrenci velileri, okul yönetiminin bu tür etkinlikleri tekrarlamalarını isterlerken, seminerden iyi dersler çıkardıklarını da belirttiler.

Toplantı sonrasında yemekhanede Öğretmen ve veliler birlikte yemek yediler.

20150219_094133.jpg

20150219_094340.jpg

20150219_114914.jpg

Editör: Haber Merkezi