TEPE ÇPAL LİSESİ HARİTA TAPU KADASRO BÖLÜMÜ MODERN ÖLÇÜM CİHAZI İLE DONATILDI.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödenekle, Harita Tapu Kadastro bölümü için Harita Kadastro ölçüm malzemeleri aldığını ifade eden Okul Müdürü Abdulhakim Tuncay, 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılan Harita Tapu Kadastro bölümü öğrencilerine ölçüm cihazları, Uzunluk, açı ve yükseklik ölçmeye yarayan elektronik ölçüm cihazı olan ‘’Total Station’’ cihazı ile öğrenciler, Total station  Cihazdan gönderilen lazer ya da infrared ışın, reflektörden yansıtılır, aletin içindeki bilgisayar ışığın gidip gelme hızından yararlanarak mesafe hesaplamayı öğreniyorlar. Dedi.

HARİTA TAPU KADASTRO BÖLÜMÜ DALINDA İLÇEDE TEK OKUL; TEPE ÇPAL LİSESİDİR.

Başarıda eğitim emekçilerinin özverili çalışmalarının etkili olduğunu ve özellikle dersi derste öğretme metodunu uygulayarak öğrencilere büyük başarı sağlandığını sözlerine ekleyen Tepe Çok prağramlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdulhakim Tuncay, " Günümüzde bilgi teknolojileri ile bütünleşmiş, evrensel değeri olan, modern ve dinamik harita-kadastro alt yapılarına ihtiyaç olduğunun bilincinde, Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiyeli teknik elemana uygulamaya yönelik olarak yeterli bilgileri vermek ve hızla gelişen teknolojiye uyum sağlayan, karar verebilen sorumluluk alarak yapıcı düşünen, topluma örnek olan insan yetiştirmek hedefindeyiz. Bismilin  yaklaşık 1 milyon 500 bin dönüm ekilebilir 1. Sınıf araziye sahip bir ilçedir. İlçemizde gelirin %80-90’i Tarıma dayalıdır.  Öğrenciler, Bu bölümde, Aplikasyon, Arazi ölçümleri mesafe ve uzunluk ölçümleri nasıl yapılacağı öğreneceklerdir. Dedi.

img_5398.jpg

Öğrencilerin Harita Tapu Kadastro bölümünü dersini sevdiğini, Öğrencilerin kariyer belirleme yöntemleri hakkında da bilgi veren 10-E Harita Tapu Kadastro Sınıfı Öğretmeni Vedat Argül, geleceğe yön vermek, doğru mesleği seçmek ve ömür boyu sevilen işi yapmak için öğrencilerin kendini daha iyi tanıyıp gelecek için doğru kararlar alması gerektiğini belirterek, "Bir insanın başına gelebilecek en büyük talihsizlik hoşlanmadığı ve onu mutlu etmeyecek bir konuda uzmanlaşması ve bu yönde meslek seçimi yapmasıdır. Hayatta başarıyı elde etmiş ancak bir türlü mutlu olamayan insanlarla karşılaşırsınız. Başarı her zaman mutluluğu getirmez ancak mutluluk her zaman başarıyı getirir. Harita Tapu Kadastro sınıfı öğrencileri severek bu bölümü seçtiler. " dedi.

TOTAL STATİON NEDİR? NE İŞE YARAR.

Harita Tapu Kadastro bölümü öğrencilerin, Sınıfta ve Okulun bahçesinde kullandığı ölçüm cihazları hakkında bilgi veren Sınıf öğretmeni Argül, Kullandığımız cihazlarda örnek olarak, Total station inşaatta çok işe yarar Uzunluk, açı ve yükseklik ölçmeye yarayan elektronik ölçüm cihazıdır. Aletin içindeki bilgisayar ışığın gidip gelme hızından yararlanarak mesafe hesaplar. Reflektörün yüksekliği ve aletin kurulu olduğu sehpanın yüksekliği dikkate alınarak, genelde x,y,z değeri bilinen bir noktadan gözlem yapıldığı için gözlenen noktanın xyz' sine ulaşılabilir. Diye konuştu.

Harita Tapu Kadastro 10-E sınıfı öğrencisi Musa Kılınç, Dersimi seviyorum. Alet kullanmayı öğreniyorum. Mesafe ölçmeyi öğreniyoruz. Ölçüm aletinin nasıl kullandığı konusunda şöyle bilgi veriyor.

Total Station Ölçüm cihazı için sehpa kurulur, cihaz bağlama vidası ile bağlanıyoruz.. Elektronik düzeç ve Lazer şakül yardımı ile cihazın poligon noktasının üstüne kurulumu sağlanır. İstasyon ayarı için durulan nokta, alet yüksekliği, reflektör yüksekliği , bakılan nokta değerleri girilir ve bakılan noktaya ölçme yapılır. Menüden uygun program seçilerek ölçüme devam edilir. Kayıt edilen noktalar kablo, Bluetooth veya USB bellek yardımı ile bilgisayara aktarılabilir. Tüm cad programlarının formatında veri alınabiliyoruz. Dedi.

Editör: Haber Merkezi