Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Tepe Beldesinde okul ziyaretlerinde bulundu. Okulda Öğrencilerle sohbet eden ve okudukları kitapları soran Çelebi onlara öğütler vererek başarılı olmaları için emek vermelerinin gerektiğini kaydetti.

BAHÇELİEVLER MAHALLESİNE ACİLEN OKUL İHTİYACI BULUNMAKTADIR.

Ülkemizde bu kadar eğitim-öğretime önem verilirken, tabi ki beldemizde eğitimi görmemezlikten gelmeyeceğini ifade eden, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi,   Tepe beldesi halkı özellikle geçmişten bugüne kadar eğitime verdiği önemle bölgemizde öncü olmuştur. Beldemizde şu anda 16 programlı Lise var. Taşımalı sistemle Tepe beldesine bağlı, çevre köylerinde Tepe Dicle İlköğretim okulunda okuyor. Bismil’in tek yatılı okulu beldemizde bulunmaktadır. Beldemiz eğitim konusunda illeri düzeydedir. Fakat Bahçelievler mahallesindeki çocuklarımız Eğitim mahallesindeki okula gelmek için 2-3 km yol yürüyor. Kışın mahalle çocuklarını belediye otobüsleriyle okula taşıyoruz. Bahçeli evler mahallesine acilen bir okul ihtiyacı var Bu konuda arsa arıyoruz. Beldede hayırsever vatandaşlar parayla arsa alıp, Milli eğitime bağışlamak istiyor. Ama müstakil tapulu arsa bulamıyoruz. Birkaç arsa bulduk arsanın tapuda müşterekleri 150 kişiyi buluyor. Hepsini bir araya getirmek zor, bu müşterekler bir kaçı kabul etmeyince okul projesi de sekteye uğruyor. Mahallede  arsa sahiplerini ikna etmeye çalışıyoruz. Bu konuda Tepe beldesi Bahçelievler mahallesine okul yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Diye konuştu.
Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması bakımından okullarımızın fiziki şartlarının da iyi olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden başkan Çelebi, Ayrıca okullarımızdaki öğretmen açığı velilerimizin öğrencilerini başka yerlere nakletmelerine, dolayısıyla nüfusumuzun azalmasına neden olmaktadır. Öğretmen ihtiyaçlarının da önümüzdeki atama dönemlerinde giderileceğini ümit ediyoruz. Diye konuştu 

Editör: Haber Merkezi