Bismil Kanaat Önderleri Derneği Bismillin internet altyapısı kurulması için Bismil kaymakamlığı, Bismil Türk Telekom ve Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Bismil 118 bin nüfusa sahip olmasına rağmen internet sıkıntısının en çok yaşandığı ilçelerin başında geliyor. Uzaktan eğitim sürecinde binlerce öğrenci Bismil’de internete bağlanmakta sıkıntı çekiyor ve bu durum mağduriyet oluşturuyor. Bismil Kanat Önderleri Derneği bu konuyu gündeme getirerek Bismil’de internet alt yapısının kurulması istedi.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Genel Sekreter Musa Çelebi, Üye Veysi Akyıldız, Üye Osman Gülseven, Üye Mehmet Han İçen Türk Telekom Diyarbakır Bölge Müdürü Necmi Mazlum’u ziyaret etti.

EBA için vatandaşların GSM hatlarını kullandığını bunun da yeterli olmadığını kaydeden Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, "Telekom alt yapısında sıkıntılar var. GSM hatlarında da yeterli randumanı alınmadığımız için böyle giderse çocuklarımız eğitimlerinden geri kalacaktır. Telekomdan biran önce Bismil’de mahallerde olmayan internet alt yapısını çekmesini istiyoruz. Bismil’de vatandaş eskisi gibi değildir. Artık internet kablo ve kutulara sahip çıkacaktır. İnternet kablo hırsızlığı azaltmak için, Muhtarlara, İmamlara ve öğretmenlere gerekli uyarıları yapmalarını isteyeceğiz." dedi.

KESİNTİSİZ, GÜVENLİ VE HIZLI İNTERNET GEREKİYOR

Yeni eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle başlayacak olması ile evlerde verimli bir ağa sahip olmanın gerekliliği yeniden gündeme geldiğini ifade eden Bismil Kanaat Önderleri Derneği Genel Sekreteri Musa Çelebi yaptığı açıklamada, Bismil’de edindiğimiz bilgilere göre, 36 bin öğrenci var. 20 bin öğrenci evlerinde internet erişimi varken, 16 bin öğrenci internet erişimi yok. İnternet hizmetlerinde faydalanmadığı için mağdur durumda, çoğu öğrenci velisi Bismil’de internet altyapısı olmadığı için evine interneti çekemiyor. Uzaktan eğitimin sürdürülebilir ve erişilebilir olması için kesintisiz, güvenli ve hızlı internet gerekiyor. Uzaktan eğitim sürecinin öğrenme kaybına neden olmaması için, özellikle internet alt yapısı kurulması gerekmektedir. Dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMASI YAPILACAK
Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürü Necmi Mazlum, Bismil’de öğrencilerin internet hizmetinden etkin olarak yararlanmaları amacıyla internet alt yapısıyla ilgili yapılacak çalışmaları değerlendirilmeye alınacağını ifade etti.

Bismil’de her gün onlarca kişi internet başvurusu için Telekom’un kapılarını çalıyor. Herkese hitap edebilmek için ağını genişleten Türk Telekom, ilçede kapsamlı bir çalışma başlatacak.

Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürü Necmi Mazlum, Bismil Kanaat önderlerinin ve halkın taleplerini dikkate alınacağını ifade ederek, Bismil’de ekip sayısını artırarak ilçenin birçok farklı noktasına internet taleplerini karşılanacağız. Önceki yıllarda yapılan internet kabloları hırsızlar bakır kabloları çalınması nedeniyle ilçe halkı internetsiz kaldı. Çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek için Bismil’de birçok mahallelerinde internet alt yapısını yenileyeceğiz. Ayrıca mevcutların kalitesini artırmak içinde fiber altyapı çalışmalarını sürdüreceğiz. Dedi.

Bismil Kanaat Önderleri Türk Telekom Diyarbakır Bölge Müdürü Necmi Mazlum’a ilgi ve alakaları ve Diyarbakır’a yaptığı hizmetleri için nedeniyle teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi