Edinilen bilgiye göre Bismil’de meydana gelen olayda, R.E'yi (48) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz dolandırıclar kendisini JİTEM olarak tanıtıp korkutup kandırarak verdiği hesaba 27 bin lira para havale yaptırdı. Dolandırıldığını anlayan R.E Bismil Polis Merkezi'ne şikayette bulundu. 
Olay dün saat 10:00 sıralarında meydana geldi. Dolandırılan mağdur R.E’nin ifadelerine göre dolandırıcılar beni 0538 241 5467 nolu telefondan arayıp, kimliğimin başkasının elinde olduğunu ve nüfus cüzdanımla, 4 farklı yerde soygun yapıldığını söylediler.
Dolandırıcılar her seferinde biz seni kurtarmaya çalışıyoruz, bizim dediklerimizi yaparsan sana hiç bir şey olmaz.
Bende Telefon dolandırıcıların oyunu gelip, verilen hesaba 27 Bin TL yolladım. Dolandırıldığımı anladıktan sonra  Polis Merkezi'ne şikayette bulundu.

Bismil Emniyeti Vatandaşları Uyardı 
Bismil Emniyet Müdürlüğü tarafından iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık yönteminin, ülke genelinde yaygın olduğu belirtilerek, “ Gelişen teknolojik imkanları kullanan şüphelilerin, mağdurları telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmakta. Dolandırıcıların kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşların kandırıp, hatta polis ekiplerini, sahte ihbarlarla aradıkları vatandaşın ikamet bölgesine yönlendirip senaryolarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar. Daha sonraki aşamalarda ise verdikleri hesap numaralarına paranızı havale etmenizi ya da para ve altınlarınızı çöp kutuları, park veya sokaklara bırakmanızı istemektedirler. Bu yöntemler dışında, vatandaşlarımızın telefon numaralarına ’hediye kazandınız’ ya da ’çekiliş kazandınız’ gibi mesajlar atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. 
"Vatandaşlarımızın bu tür durumlarla karşılaştıklarında para talep eden şahıslara inanmamaları, verecekleri hesap numarasına para göndermemeleri, konuyla ilgili olarak zaman geçirmeksizin 155 Polis, 156 Jandarma ihbar hatlarının yerine kullanılmaya başlanan 112 ihbar hattını aramaları ya da en yakın emniyet veya jandarma birimine bilgi vermeleri gerekmektedir." denildi.

 

Editör: Haber Merkezi