Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kente tefecilik yapanlara yönelik soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma yürüttü. Kentte şebekenin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, örgüt faaliyetlerine tefecilik yapma, darp, tehdit, kişi hürriyetini tehdit, yaralama ve mal varlığını aktarma' suçlarını işledikleri belirlendi.

POLİSİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYON

Polisin düzenlediği operasyonda aralarında suç örgütü liderinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte, 1 Kalaşnikof tüfek, 10 şarjör, 716 fişek, 62 bin 500 TL para, 57 tapu senedi, 149 çek, 24 senet, 5 banka dekontu, 6 sözleşme, 17 vekaletname, 11 hesapların tutulduğu defter ve ajandalar ile soruşturma kapsamında suç unsuru olduğu değerlendirilen çok sayıda evrak, ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

ORGANİZE SUÇLAR ŞÜBESİNCE

"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır"

Editör: Haber Merkezi