Yemeğe Vali Mustafa Toprak ve Eşleri Av. Selime Toprak, Vali Yardımcıları Cemal Hüsnü Kansız ve Ahmet Dalkıran, İlçe Kaymakamları ve kaymakam eşleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun katıldı. Veda yemeğine yurtdışı görevine giden Vali Yardımcıları Memduh Tura, Gökhan İkitemur ile izinli olan Vali Yardımcıları Mehmet Yeşilbaş ile Yemen Bayrak ve Bismil Kaymakamı Oğuzhan Bingöl katılamadı.

Vali Toprak: Diyarbakır’da görev yapmak ayrı bir zevk, ayrı bir onur ve ayrı bir gururdur.

Duygulu anların yaşandığı yemekte, kaymakamlara hitaben bir konuşma yapan Sayın Valimiz Mustafa Toprak, görev yerleri değişen kaymakamlara yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Burada görev yapan Kaymakam arkadaşlarımızın başka yerlerdeki görevlere atanmaları münasebetiyle verilmekte olan yemeğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Öncelikte atandığınız yerlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Diyarbakır ilinde görev yapmak hakikaten ayrı bir zevk, ayrı bir onur ve ayrı bir gururdur. Bu düşünceleri hissederek ayrıldığınızı tahmin ediyorum. İleriki yıllarda Diyarbakır’da görev yapmış olmanın az önce belirttiğim özelliklerini daha iyi hissedeceksiniz. Geldiğiniz günden bu yana önemli birikim ve tecrübeler kazanmış oldunuz. Belki bizlerden yılların alıp götürdüğü çok şeyler var ama sonuç itibariyle baktığımızda gidenlerin yanında çok daha fazla kazanımlarımızın olduğunu fark etmekteyiz. Diyarbakır ilinde karşılaştığımız olaylar ilerde gideceğimiz illerde daha iyi çalışmalar yapmamıza büyük katkılar sağlayacaktır. Diyarbakır,  tarihiyle, geçmişiyle kadim bir kent… Sizler de burada önemli görevler yürüttünüz. Bu duygularla hepinize ilimize göstermiş olduğunuz başarılı çalışmalar ve katkılar nedeniyle ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sizlerin burada yapmış olduğu önemli çalışmaların geri dönüşümünün olduğunu hissettik. Yolunuz açık olsun hayırlısıyla gidiniz, hayırlı görevler olsun, ailelerinizle birlikte geleceğe çok daha güzel günlere sağlıklı bir şekilde ulaşmanızı diliyor ve inşallah Allah bundan sonrada gönlünüze göre verir” diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Adem Arslan: Valilikten çok ‘ağabeylik’ yaptığınız için size teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.

Görev yeri değişen kaymakamlar adına konuşan Yenişehir Kaymakamı Adem Arslan da, Sayın Valimiz Mustafa Toprak’a görevleri sırasında verdiği desteklerden ötürü teşekkür ettiğini belirterek, “Ben de ilk defa bir ilçeden kıdemli olarak ayrılıyorum. Diyarbakır’da 3 yıl boyunca görev yapmaktan büyük onur duydum. Görev yaparken haz duyarak istekli bir çalışma ortamı oluşturduk. Bu anlamda şahsım ve arkadaşlarım adına bize böyle bir ortamı hazırladığınız için ve Valilikten çok ‘ağabeylik’ yaptığınız için size teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Siz Diyarbakır’a atanmadan önce de çok sevilen sayılan ve meslektaşlarına hep değer veren biri olarak tanındınız. 1 yıl yanınızda çalışan bir arkadaşınız olarak, sizlerle tekrar birlikte çalışmaktan büyük onur duyacağımızı belirtmek isterim. Hem mesleğimiz ve hem de Diyarbakır’da bulunmamız hasebiyle şunu belirteyim ki, buranın olumsuz imajını sayenizde yok ettik. Bu anlamda da şahsım ve arkadaşlarım adına size tekrar teşekkür ediyorum. Umuyorum ki yeni görev yerleri arkadaşlarımız için hayırlı olur” dedi.

Konuşma sonunda Sayın Valimiz Mustafa Toprak Kaymakamlara, Hanımefendi Av. Selime Toprak ise Kaymakam eşlerine birer hediye takdim ettiler. Veda yemeği çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi