Silvan İçesi'nde taşımalı eğitim kapsamında bulunan 2 bin 897 öğrencinin taşınması için yapılan ihalede, ihaleyi kazananların 213 yerine sadece 80 minibüsle öğrenci taşıdıkları iddia edildi. Yeteri kadar servis olmadığı için büyük zorluk çeken öğrencilerin zaman zaman yürüyerek, bazen de traktörlerle okula gitmek zorunda kaldıkları öne sürüldü.

Taşımalı eğitim sisteminde parası ödenmesine rağmen yaşanan sıkıntıya tepki gösteren köylüler ise, sıkıntıları kendi kameraları ile kayda alarak yetkililerden yardım istedi. 60 öğrencinin taşımalı eğitim ile Demirkuyu Köyü'ne gittiği Dönenkaya Köyü'nden Nimet Aktarlı, Silvan Kaymakamlığı, Milli Eğitim ve Diyarbakır Valiliği'ne başvurmalarına rağmen sorunun çözülmediğini söyledi. Aktarlı, eğitime verilen önemden dolayı taşımalı eğitimin hayata geçirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"İhalede 213 araç için firmaya para ödenmiş. Ancak, kendilerinin bu işi sadece 80 araç ile yapmaya çalıştıkları tespit edildi. Çocuklarımız soğuk havalarda ya yollarda, ya da okul bahçelerinde saatlerce bekletiliyor. Yetkililere başvurmamıza rağmen bir çözüm bulunamadı. Olan çocuklara oluyor. Bazen traktörlerle çocukları taşıyoruz, bazen de çocuklar 5 kilometrelik yolu yürüyerek köye geliyorlar. Bir köye 5 minibüs gitmesi gerekirken 3 minibüs geliyor ve öğrenciler tıka basa minibüslere dolduruluyor."

Silvan'daki yetkililer ise konunun incelendiğini belirtti

Editör: Haber Merkezi