Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun adına yapılan yazılı açıklamada, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının henüz yeni başlamasına rağmen birçok sorunun ortaya çıktığını belirtilerek, son olarak Kozluk ilçesinde uygulanmaya çalışılan Taşımalı Eğitimin öğrencileri ve öğrenci velilerini mağdur ettiği kaydedildi.

Herkesin eğitim alabilmesi için uygulanmaya konan taşımalı eğitimin sorunları ortadan kaldırmak yerine sistemimi daha fazla soruna boğduğu ifade edilen açıklamada, "Kozluk ilçesinde uygulanmaya çalışılan Taşımalı Eğitimin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gereken ihale, yetkililer tarafından okullar başlayalı üç hafta olmasına rağmen gecikmiş, ihaleyi alan şirket, öğrencilerin birçoğunu hala okullarına götürmemiş ve birçok öğrencinin eğitim hakkı adeta ellerinden alınmıştır" denildi.

Eğitim öğretimin başlamasının bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen hala okullarına gidemeyen öğrenciler mevcutken yetkililerin bu sorun karşısında hala harekete geçmemiş olmasının düşündürücü olduğu dile getirilen açıklamada, "Bir günde çözülmesi gereken sorunların üç haftadır çözülemiyor oluşu yetkili sıfatıyla makamında oturanların sahip oldukları liyakat ölçütlerinin de en büyük göstergesidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak öğrencilerimizin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini hatırlatarak, adım atması gereken yetkilileri göreve davet ederiz" denildi. (Halid Coşkun - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi