Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda Roma, Bizans ve Emevi dönemine ait olduğu değerlendirilen toplam 44 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, 2 şüphelinin, Roma ve Bizans dönemine ait olduklarını iddia ettikleri heykel ve sikkeleri satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Alınan bilgiye istinaden, 13 Aralık 2019 Cuma günü Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesinde bulunan bir işyerine icra edilen operasyonda, bahse konu şüpheli şahıslar tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan adli aramada; Roma, Bizans ve Emevi dönemine ait olduğu değerlendirilen, bir adet bayan figürlü fildişi madalyon, 3 adet altın sikke, 5 adet gümüş sikke ve 35 adet bronz sikke olmak üzere toplam 44 adet tarihi eser ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Olayda ele geçirilen tarihi eserlerin muhafaza altına alındığı, olayla ilgili 5 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
 

Editör: Haber Merkezi