Diyarbakırspor Dernekler Birliği yönetiminden yapılan açıklamada Stad ile ilgili ortaya çıkan yetersiz raporunda sorumlu olan kurum Gençlik Spor'dur denildi.

Dernek Başkanı Ramazan Tugay, Diyarbakırspor'un adının kullanılarak stad yerinin birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığını söyleyerek şunları söyledi: "Bu stad miadını doldurdu, 50 senelik stad deniliyor. Buna bizlerde katılıyoruz, fakat katılmadığımız konu bu yeni çıkan bir konu değil, bunu yıllardır herkes biliyor. Yapılması gereken yıllar önce bu kente modern bir stad yapılmasıydı, bu konuda çok geç kalındı. Şimdi deniliyor ki, Diyarbakırspor ne yaparsa yapsın, nerede oynarsa oynasın, biz o arsayı alıp TOKİ kanalıyla AVM ve iş merkezleri yapılmak isteniyor. Bunun adı saçmalık, dangalaklıktır. Diğer kentlerde bu işler nasıl yapıldı, önce yeni stad yapıldı, eskisi daha sonra yıkıldı. Nedense tüm saçma sapan işler bu kenti buluyor. Buradaki sadece bu arsanın birilerine rant kapısı açılmak istenilmesidir. Bunu kabul etmemizi kimse bizden beklemesin, buna Diyarbakırspor taraftarı olarak izin vermeyeceğiz bunu herkes böyle bilsin. Daha ortada ne bir temel atılmış, ne bir iş yokken elimizdeki stadı malazgardan mal kaçırırcasına almak istiyorlar. Han, bu yeni stad nerde, var da biz mi görmüyoruz. Eğer böyle bir durum olursa, artı yeni stadı unutun, 30 yılda geçse o stad asla yapılmaz, ne de olsa burası Diyarbakır bu işler nasıl yapılır herkes biliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz gün kulüp açıklamasını yapan Diyarbakırspor Basın sözcüsü Kenan aksunun açıklamalarına sonuna kadar destek veriyoruz" dedi..

Tugay ayrıca Diyarbakır ASKF'nın çok haksız ve ayrımcı uygulamalar yaptığını belirterek, bu işleri yapanlarıda sert bir dille eleştirdi...

Editör: Haber Merkezi