Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tapu işlemlerinde yolsuzluk yapan Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde görevli 30 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, Diyarbakır başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde organize suç örgütüne 9 Şubat'ta  eş zamanlı baskın yapıldığı bildirildi.

Yapılan baskında, dolandırıcılık ve rüşvet suçları işleyerek100 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilerak yakalanan  30 kişiden 8'inin mahkemeye sevk edildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde çalışan örgüt üyeleri aracılığıyla tapuda işlem görmemiş tapu kayıtları ile ölmüş ve yurt dışında ikamet eden veya vatandaşlıktan çıkarılmış şahıslar adına kayıtlı kıymetli taşınmaz mallara ait tapu kayıtları ile nüfus bilgilerini  temin ederek tapu kayıtlarında yer alan isim benzerliği bulunan şahısları tespit ettikleri, sonrasında para karşılığında bu şahısları taşınmaz malların gerçek mirasçıları olarak göstererek taşınmaz mallarının 3. kişilere satışını gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır. Yapılan operasyon ile resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet suçlarını işleyerek 100 milyon TL (Yüz milyon Türk Lirası)  haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 30 kişi yakalanmış, yakalanan şahıslardan 8'i adli makamlara sevk edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi