İl Sağlık Müdür Yardımcısı Cevat Talay, tam buğday ekmeğinin kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucu olduğunu söyledi.

Talay yaptığı açıklamada, sofraların vazgeçilmez besin maddesi olan ekmeğin, karbonhidrat ve protein kaynağı olarak beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ekmeğin tam buğday, kepek, çavdar ve mısır gibi çok çeşidinin bulunduğunu söyledi.

Tam buğday ekmek konusunda farkındalığın artması gerektiğini vurgulayan Talay, şöyle konuştu:

"Besin değeri içerisindeki biyoaktif bileşenlerden dolayı oldukça yüksektir. Tam buğday ekmeği vücudumuza B vitamini açısından, mineral ile posa bakımından güzel bir kaynak sağlar. Tam buğday ekmeği bağırsakların çalışmasını düzenler ve şeker kontrolünü sağlar. Az enerji vererek, uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Bu sayede günde alınması gereken enerjiyi ve obezitenin gerçekleşme tehlikesini uzak tutar. Ayrıca tam buğday ekmeği kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucudur.

Ekmek tüketimiyle ilgili israfın önüne geçmek için özellikle evlerde ve toplu tüketim yerlerinde daha dikkatli olunması gerekir. Evlerde ihtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı, uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalıdır. Ekmek dilimlenerek tüketilmelidir

Editör: Haber Merkezi