1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi amacıyla, muhtemel sorunlara ilişkin ilgili birimlerle irtibata geçerek acil çözüm üretmek amacıyla koordinasyon merkezinin oluşturulduğunu ifade eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Metin İçer, Oluşturulan koordinasyon merkezi ile temasa geçilmesi gerektiğini ifade etti. 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Metin İçer, ilçede yeşil kartlı 52 bin kişinin 1 Ocak 2012 günü itibariyle Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını söyledi.

Vize süresi dolana kadar yeşil kartlılar için hiçbir sorunun bulunmadığını ifade eden İçer, yeşil kartlıların vize süresi dolduğu günden itibaren bir ay içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiğini belirtti.

YEŞİL-KART MÜRACAATI ÇAĞRISI
Bismil'de herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 14 bin kişinin bulunduğunu anlatan İçer, 1 Ocak'tan itibaren bu kişilerin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek, gelir testi yaptırmak zorunda oldukların bildirdi.

Sosyal güvencesi olmayan 14 bin kişi olduğunu ifade eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü  Metin İçer, "Yeşil kartlı 52 bin kişi SGK'ya başvurmalı. SGK'ya müracaat etmeyen veya yeşil kart vize süreleri dolduktan sonra bir aylık süre içerisinde gelir testini yaptırmayan kişiler cezalı duruma düşeceklerdir. İlk ay 100 TL ikinci ve sonrası 213 TL ödeyecekler " dedi.
 

Editör: Haber Merkezi