Diyarbakır merkezi ve ilçelerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşlerin (DİSKİ) tarafından suya zam yapıldı.

Tarifelerde basamak sistemine geçilirken Diyarbakır merkezde 0-15 metreküp arasındaki sarfiyatta eski tarifede metreküp fiyatı 2,64 lira iken yapılan yüzde 35 zam ile 3,55'e çıktı, 15 metreküp sonrasındaki sarfiyatta ise yapılan yüzde 103'lük zam ile metreküp fiyatı 5,33 liraya çıktı.

Ergani, Silvan ve Bismil ilçelerinde ise 0-15 metreküp arasındaki sarfiyatta eski tarifede metreküp fiyatı 1,77 lira iken yapılan yüzde 98 zam ile 3,5 liraya çıktı, 15 metreküp sonrasındaki sarfiyatta ise yapılan yüzde 197 zam ile metreküp fiyatı 5,25'e çıkmış oldu.

Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice ilçelerinde de 0-15 metreküp arasındaki sarfiyatta eski tarifede metreküp fiyatı 1,2 lira iken yapılan yüzde 190'lık zam ile 3,45 liraya çıktı, 15 metreküp sonrasındaki sarfiyatta ise yüzde 330 zam ile metreküp fiyatı 5,18 liraya çıkmış oldu.

Konuya ilişkin konuşan vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ'nin bir taraftan ihtiyaç sahibi vatandaşların içme suyunda yüzde 50 indirim yaparken, diğer taraftan suya fahiş oranda zam yaptığını belirterek tepki gösterdi.

Yapılan zamları kabarık gelen faturalarla öğrendiklerini belirten vatandaşlar, yeni gelen faturalardaki miktarın aynı sarfiyatta olan eski faturalardaki miktarları 3-4'e katladığını söyledi.

Yapılan zamların çok yüksek olduğunu dile getiren esnaflardan Cezmi Demir, "Daha önce suyun tonu yaklaşık 1,5 lira iken şu an yaklaşık 5 liraya yükseldi. Bu zam kabullenecek bir şey değil. Yetkililerden bu zammın geri alınmasını bekliyorum." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi