Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Kobani'nin yeniden inşası için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında gerçekleştirilen ve katliama dönüşen bombalı saldırı Hdp ve Dbp Bismil İlçe Örgütü tarafından da kınandı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Suruç’taki terör saldırısıyla ilgili HDP ve DBP ilçe teşkilatları tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bismil Kurtuluş Mahallesi Belediye meydanında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasından önce sık sık sloganlar atıldı. HDP ve DBP Bismil ilçe örgütü adına Bismil İlçe yöneticisi Nesim Balta  yaptığı basın açıklamasında, Dün Amed bugün Suruç, öyle görünüyor ki insanlık dışı yöntemlerle Kürtlere ve Rojava devrimine sessiz kalmayan dostlarına karşı bir imha planı devreye konmuş durumda, Bu katliam destekçileri kendi yakalarını asla kurtulmayacaktır.

Şimdi Akp düşen görev açıktır. Eğer Akp, Daiş’e ortak olmadığını iddia ediyorsa bu saldırının arkasındaki güçleri derhal açıklamak zorundadır. Aksi takdirde bu katliamın baş sorumlusu ve ortağıdır. Bu katliamı kınıyor ve lanetleniyoruz. Denildi.

Grup Bismil Belediye Meydanında yapılan basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan Bismil Belediyesi ise Suruç'ta yaşanan saldırıyı protesto etmek amacıyla belediye binasına büyük bir kara bez astı.

dscf2112.jpg

dscf2119.jpg

dscf2122.jpg

 

Editör: Haber Merkezi