Bismil Müftülüğü, Kaymakamlık oluruyla, iç savaş ve baskılar sebebiyle ülkelerinden kaçarak Bismil ilçesine sığınan Suriyeliler için yardım toplanmasına karar verdi. Cuma namazında hutbede imamlar, bu haftaki yardımların Suriyeliler, toplanacağını duyuracak. 

Müftülük Olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Bismil Müftü vekili Ahmet Kalkan; müftülük olarak bizde üzerimize düşeni yapmak için Cuma günü toplanacak olan yardımlarla bir nebze olsun zaruri ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak istiyoruz.
 İslam toplumunun temeli kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma esasına dayalıdır. Bir vücudun azaları gibi olan Müslümanlar, iyi veya kötü günde aynı duyguları paylaşır ve birbirlerinin yardımına koşmaktadırlar. İslam dini toplumda yardıma muhtaç kimsesizlere bakmak, onlara yardım etmek konusunda önemle durmuştur. Toplumda en fazla yardıma, sevgiye, şefkate ve korumaya muhtaç olanlar, yetimler ve bakıma muhtaç kimsesiz insanlardır. Kimsesizlere sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını gidermek konusunda dinimiz biz Müslümanlara çok önemli sorumluluklar yüklemiş Ayet-i Kerime’de Rabbimiz şöyle buyurmuşlardır: “Onlar seve seve yiyeceği, yoksula, yetime ve esire yedirirler. (Yedirdikleri kimselere şöyle derler: ) Biz size sırf Allah rızası için yediriyoruz. Sizden bir karşılık ve bir teşekkür beklemiyoruz.” 
Hali vakti yerinde olan Bismilli kardeşlerimizin fitre ve zekatlarını Suriyeli mültecilere vermeleri için onlara çağrıda bulunuyoruz. Bu insanlardan daha mağdur kimse  yoktur. Bu sebeple bunlara yardım edilmesi gerekir. Bu hepimizin  hem insani hemde İslami görevimizdir. Dedi.

Editör: Haber Merkezi