Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe buluşmaları kapsamında Sur muhtarlarıyla yapılan değerlendirme toplantısına başkanlık etti.

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon (YİKOB) Merkezinin yeni hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Güzeloğlu, katılımcılara hitap etti.

Güzeloğlu, "Bugün Sur, eski ve çok güzel geçmişine tekrar dönen ve geleceğe çok iddialı yürüyen bir ilçe haline geldi. Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanımızı hep birlikte ağırladık ve sayın bakanımızla Diyarbakır programımızın ağırlık merkezi Sur'du. Çünkü Sur her zaman söylediğimiz gibi hem Diyarbakır'ın hem de insanlık tarihinin kalbidir. 33 medeniyetinin merkezi, tüm bunların bugüne kadar bıraktığı mirasın taşıyıcısı ve her kültürün, dinin her noktada eserlerinin bugün barındığı çok özel bir yerdir. Sur; hoşgörünün, sevginin, karşılıklı ve birlikte ötekileştirmeden yaşamanın adeta sembolüdür.  639'da Diyarbakır'ın fethi ile birlikte o günden bugüne İslam'ın, Kur'an'ın ve ezanın kesintisiz yaşandığı bir aziz İslam merkezidir. Milattan önce 10 bin yılından itibaren başlayan yerleşimin, bugüne kadar 33 medeniyetin izlerini taşıyan insanlığın ortak birikimi ve açık hava müzesidir." dedi.

Gerek merkezi gerekse bütün mahalleleri ile Sur'u ihya ve inşa sürecinde olduklarını kaydeden Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Sur cıvıl cıvıl, yeniden eskisini aşan bir ihtişamıyla yol alan bir konumdadır. Şimdi Sur'un bu mahallelerinin bütün bu gelecek beklentilerinin içinde ortak akıl ve çalışmayla ihyası ve inşasındayız. Kültür ve Turizm Bakanımızla konuştuğumuz gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile konuştuğumuz gibi, Diyarbakır'a geldiğinde Sur'un gelecek planlamasında çok uzun soluklu bir birlikteliğimiz oldu. Bu süreçte devam eden çalışmalarımız var. Bir tek şeyi net olarak ortaya koyuyoruz: Ne yapılacaksa insanımızın, toplumun, orada yaşayan vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu ve kazancı için yapılacaktır. Sur, yaşayan ve yaşayanlara artık huzur aşılayan ve ekonomik olarak da kazanç sağlayan bir konumda."

Toplantıya Güzeloğlu'nun yanı sıra Vali Yardıcısı Ahmet Naci Helvacı, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çitfçi, Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Vekili Ramazan Özkılıç, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Ziraat Odalar Birlik Başkanı Mehmet Cevat Delil, üst düzey kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi