Sur’da yaşanan çatışmalardan ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk ederek kirada kalan vatandaşlar, İŞKUR tarafından istihdam edilmelerinin ardından kendilerine yapılan kira yardımının kesildiğini ve bundan dolayı ikinci bir mağduriyet yaşadıklarını söylediler. Zor durumda olduklarını belirten halk, “Devlet ya evimizi geri versin ya da yardım etsin” diyerek taleplerini dile getiriyor.

“Yapılan kira yardımları kesildi”

 Konuşan İsmail Bayoba, çatışmalardan dolayı evlerinin yıkıldığını belirterek, “Yıkılan evler için heyetler gelip tutanaklar tutuldu. Fakat ileride ne olacak bununla ilgili devlet yetkililerinden bir ses yok.  Kendimiz büyük bir mağduriyet yaşadık. İŞKUR tarafından geçici süreliğine iş verildi. Ama bize yapılan kira yardımı kesildi.  Biz evimizi istiyoruz ne para ne de iş versinler. Bu olaylar yüzünden büyük mağduriyetler yaşıyoruz.” dedi.

“Evimizi eşyalarımız ile beraber yıkarak bizi çok şeyden mahrum ettiler”

Çıkan olaylardan dolayı mağdur olduklarını belirten Bayoba, “Devlet bize ikinci bir mağduriyeti yaşatmaz inşallah. Sur Kaymakamlığına gittik bizi kapıda durdurdular. Memurlardan ‘içeri giremezsiniz ne konuşacaksanız bizle konuşun’ şeklinde cevap aldık. Valilik ve sosyal yardımlaşma da bizle ilgilenmiyor ne yapacağımızı bilemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Evimizi eşyalarımız ile beraber yıkarak bizi çok şeyden mahrum ettiler. Sesimizi etmedik, dedik tamam terörü bitirsinler her şey bitsin. Ama bugün evimizi yıkıyorsunuz daha bize verdiğiniz bir şey yok. Kira yardımı vereceğiz dediniz kesintili vermeye başladınız, şimdi de tamamı bitirdiniz. Bu konuda gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Devlet ya evimizi versin ya da gerekli yardımı yapsın.” şeklinde konuştu.

“Devlet gelsin halimizi görsün”

Sur’da ikamet eden bir diğer vatandaş Recep Görkan ise “Sur ilçesinde iki dairem var. Birinde memurlar kalıyor diğerini ise yıkmışlar. Şu anda dışarıda kalıyorum, kiramı ödeyemiyorum, bir çocuğumu İŞKUR’a aldılar. Aldıkları içinde kira yardımını kesitiler. Çocuğum aldığı parayı kendisine harcıyor.  Perişan haldeyiz ve ne yapacağımızı bilmiyorum. Buna bir çözüm bulunsunlar, bize net bir şey söylesinler. İçtiğimiz, yediğimiz belli değil. Devlet gelsin halimizi görsün. Ne olacak sonumuz bilmiyorum.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi