Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 5 mahallede sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçe kaymakamlığı tarafından verilen izinle aileler evlerini görebilirken çoğu aile kaymakamlığa verdikleri izin dilekçesinin kabul edilmesini bekliyor.

Yaşanan 120 günlük çatışma sürecinin ardından halen girişin yasak olduğu bazı mahallelerde evleri bulunan halk, “Yeter artık! Yasaklar kalksın bizde evimize geri dönelim”  diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Sur'da yaşanan 120 günün aşkın çatışma süreci, 50 bine yakın insanın mağdur olmasına ve göç etmesine sebep olurken, yasaklı bölgelerde evleri bulunan Surlular ise evlerinin yıkılmasından endişeli olduklarını ve bir an önce evlerine dönmek istediklerini belirtti.

Evinin Fatih Paşa Hamam Sokağında olduğunu söyleyen Şenol Amca eve gidip eşyalarının olup olmadığını kontrol etmek için geldiğini fakat polislerin kendilerine izin vermediğini söyledi.

Polisin kendilerine henüz sıralarının gelmediğini ve bu yüzden izin verilmediğini  ifade eden Şenol Amca,  “Bize, 'Sıranız geldiğinde sizleri çağıracağız' dediler. Sokak numaralarına göre sıraya geçiriliyoruz. Bekliyoruz evimiz yıkılmış mı? Eşyalarımız yerinde duruyor mu, Çalınmış mı?  Gidip göreceğiz. Üstümüzü değiştirebileceğimiz başka elbisemiz de yok. Bizler mağduruz bir an önce bu yasaklar kalksın ve bizde evimize dönelim istiyoruz. Sokaklarda öleceğiz.” dedi.

Dört aydır kirada olduğunu ve devletin kira yardımında bulunduğunu belirten Şenol Amca eşya olarak sadece kilimlerinin ve ufak tefek eşyalarının olduğuna dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi