Spor Toto Süper Lig'de sorunlu bir dönem geçiren ve sıralamada son sıraya demir atan Ankaragücü karşısına Karabükspor kendi evinde maçın kesin favorisi olarak sahaya çıkarken mücadelenin 21. dakikasında Serol Demirhan'ın attığı gol ile Ankaragücü deplasmanda 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekibinin bu gole cevabı 45. dakikada Jahic'ten gelirken mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda ilk yarıya nazaran daha derli toplu bir görüntü sergileyen ev sahibi Karabükspor 65. dakikada Cernat'ın kullandığı penaltı atışı ile skoru 2-1'e taşıdı ancak Ankaragücü maçtan kopmayarak bu golün iki dakika sonrasında Aybars ile eşitliği yakaladı.

Mücadelenin 71. dakikasında konuk ekip Ankaragücü'nden Veli Torun gördüğü ikinci kart sebebiyle oyun dışı kalırken günün başarılı ismi Jahic 75. dakikada tekrar sahneye çıktı ve skoru 3-2 yaptı.

Oyunun son dakikaları tamamen Karabükspor'un kontrolünde geçerken mücadelede başka gol olmadı ve Karabükspor küme düşme potasından uzaklaşma anlamında çok önemli üç puanı hanesine yazdırdı. 

Editör: Haber Merkezi