Futbol Federasyonu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun 21 Aralık 2011 tarihinde gönderdiği mektuba cevap verdi.

Canalioğlu, mektubunda UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne almasının Trabzonspor'un 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonu olduğu anlamına geldiğini, savcılığın hazırladığı iddianame ve Etik Kurulu raporlarında Trabzonspor'un yer almadığını, bu yüzden de şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi gerektiğini belirtmişti. Canalioğlu, federasyonun kendisine gönderdiği cevap yazısını basın kuruluşlarına iletti.

Cevap yazısı şöyle:

"Federasyonun 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yaşanan olayları ve tüm süreci yakından takip ettiğini belirtmek isteriz. Kamuoyunda şike soruşturması olarak adlandırılan dosya kapsamında TFF'ye çok sayıda belge sunulmuştur. TFF'nin yetkili kurulları bu belgeler üzerindeki incelemelerini ve gerekli disiplin soruşturmasını devam ettirmektedir. Hal böyleyken söz konusu disiplin soruşturması tamamlanıp TFF'nin yetkili organlarınca karar verilmeden bu hususta herhangi bir tasarrufta bulunulamaz."

 

Editör: Haber Merkezi