DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya bölge müdürü Turkay Özgür, müdür yardımcısı M. Fırat Tutşi, İşletme Bakım Şube Müdürü M.Yaşar Ceylan, bölgedeki 10 sulama birliğinin başkanları ile DSİ Sulama Birlikleri Şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Turkay Özgür, birliklerin faydalandığı tesislerin rehabilitasyon kapsamında bakım onarımını yapmak ve 2011-2012 genel değerlendirmelerini görüşmek üzere toplandıklarını belirtti.

Sulama birlikleri çerçeve ana statüsünün yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özgür, kanuna adaptasyon süreci tamamlandığında birliklerin daha güçlü yapıya kavuşacaklarını söyledi.

Ayrıca birliklerin DSİ ile ilişkileri ve sorumluluğunun artacağını kaydeden Özgür, birliklerin bütçeleri ve yapacakları bakım - onarım çalışmalarının DSİ'nin onayından geçeceğini vurguladı.

Özgür, "Tesislerimizin daha verimli çalışmasını, suyumuzun heba olamaması ve sulama alanlarına yeterli suyun sağlanabilmesi, ayrıca 6172 Sayılı Kanun gereği yeniden yapılanma sürecinde sulama birliklerinin hangi aşamada olduklarını görmek ve bu arada sorunlarımıza çözüm önerilerini görüşmek üzere yapılan bu toplantının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi