Batman Çayı'nda mahsur kalan ve aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu 23 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Arama-Kurtarma AFAD ekibi kurtardı.

Olay, dün akşam saatlerinde Şerbeyli köyü civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 14'ü çocuk ve 9'u yetişkin olmak üzere toplam 23 kişi piknik yapmak için Şerbetli köyü yakınlarından geçen Batman Çayı'na gitti. Burada Batman Barajı suyunun tahliye edilmesiyle su yükselince aralarında küçük çocuk ve kadınlarında bulunduğu aile, iki farklı noktada su ortasında mahsur kaldı.

Jandarmanın haber vermesi üzerine olay yerine arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden arama-kurtarma ekibi, suda mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışma başlattı. AFAD ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu, botlarla mahsur kaldıkları yerden vatandaşları kurtararak güvenli bölgeye ulaştırdı.

Halkı boğulma ve suda mahsur kalmalara karşı uyaran AFAD, her sene suda mahsur kalma vakalarının yaşandığını belirterek, bu konuda ailelere uyarılarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi