Silopi’de polis zırhlı aracının bir evin içine girerek 2 çocuğun ölümüne neden olan olayla ilgili konuşan amca Suat Yıldırım, o gece yaşananları anlatarak, "Şikâyetçiyiz, suçlular kimse yargılanmasını istiyoruz." dedi.

2 yeğenini kaybeden Suat Yıldırım, hâlâ olayın şokunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Birden bire deprem gibi bir ses çıktı. Alelacele dışarı çıktık. Baktık bütün komşular toplanmış. Eve gittik, kapıları açamadık. Toz duman olmuştu oda. İki yeğenimin cesedini gördüm yerde. Paramparça olmuştu. Panzer salonun ta içine bile girmişti. Kolonları kırıp içine girmişti. Bu, son sürat dar sokaklardan geldiğini gösteriyor.  Ondan sonra panzerin ışıkları da yanmıştı. Çalışır vaziyette salonun içerisinde. Biz çocukları komşuların yardımı ile araca bindirip hastaneye götürdük."

Çocukların hemen yoğun bakıma alındığını söyleyen amca Yıldırım, hastanede kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını, olayla ilgili sordukları sorulara kimsenin cevap vermediğini söyleyerek, "Orada da herkes telaşlıydı, sinirliydi. ‘Bir cevap verin’ dedik. Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamalarını istiyorduk. Kimse bize bir açıklama yapmadı. Biz şikâyetçiyiz, davamızı bırakmıyoruz. Suçlular kimse yargılanmasını istiyoruz.” dedi.

Silopi’de polis zırhlı aracı, Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak'ta bulunan Mesut Yıldırım'ın evine çarpmış, kazada evde bulunan Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım (6), hayatını kaybetmişti.

İddiaya göre, polis aracının MHP Silopi ilçe başkanının evini korumakla görevli olduğu belirtilirken, olay hakkında valilik de yaptığı açıklamada aracın sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği, olay hakkında incelemenin devam ettiği ifade edilmişti. (İLKHA)


 

Editör: Haber Merkezi