Bursa'da yarın akşam oynanacak Türkiye-Slovakya karşılaşma öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve genç futbolcu Ömer Toprak kamp yapılan Holiday Inn Otel'de düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Avcı takımdaki değişiklikle ilgili, "Doğru karar vermenin huzurunu yaşıyoruz" dedi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı, yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve yönetim kuruluna yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine başladı. Bursa şehrinin bir futbol şehri olduğunu ifade eden Avcı, "Bursaspor yönetim kurulu ve taraftarına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. 3 buçuk aylık bir süreçtir milli takımların genel yapılanmasıyla çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu üç buçuk aylık süreçte neler yaptık; genç milli takımlar, ümit milli takımlar, A milli takımı aynı çatı altına topladık. Tüm antrenörleri yerleştirdik. Aynı çatı altında geç vakitlere kadar genç milli takımların yapılanması anlamında bir takım çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında futbol geliştirme merkezimiz ile ortak bir şekilde bundan önce eleştirilen kopuklukların olduğu yerde genç milli takımlarla beraber uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"7 ÖZEL MAÇIMIZ OLACAK"

Yarınki Slovakya maçına değinen ve bundan sonraki süreci anlatan Avcı, "Slovakya rakibimiz. Türkiye'de oynayan oyuncular var. Yarın özellikle ve bundan sonraki süreçte insanların beklentilerini son derece doğru cevap verebilecek, sahanın içinde arzulu, iştahlı oynayacak takım yapma çalışmalarımız devam edecektir. Bizim için önemli olan 20 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında yapacağımız 5 hazırlık maçı. Saha içi ve saha dışında neler yapabileceğimizi, bu hazırlık maçlarıyla görme şansımız olacak. Eylül ayında resmi müsabakalarımız başlıyor. Toplam resmi müsabakalara kadar 7 özel maçımız olacak. Türk futbolu yapılanması adına yeni oyuncularımızı, sistemimizi ve takım ruhunu geliştirme gibi çalışmalarımız olacaktır" şeklinde konuştu.

"HEDEFİ GAZ VERMEK İÇİN AÇIKLAMADIM"

"1996 senesinden itibaren katıldığımız turnuvalarda hep playoff oynayarak ya da iki takımın oynadığı yerlerde ikinci olarak gittik" diyen başarılı teknik adam, "Özellikle son iki turnuvaya katılamamış ülkemiz, yeni jenarasyonla beraber ben bir hedef açıkladım. Bu hedefi gaz vermek için açıklamadım. Bu oyuncu grubuna son derece inandığım için grup birinciliği hedefini açıkladım. Artık eşik atlama zamanı gelmiştir. Bu oyuncu grubuna inanıyorum ve güveniyorum. Grup birinciliği gibi bir hedefimiz var. 2014 giremeyeceğiz diye bir şey düşünmüyorum. Türk futbolunun yapılanması için doğru temelleri atmak zorundayız. Bundan sonra istikrarlı bir şekilde turnuva takımı olmak lazım" diye konuştu.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Bir basın mensubunun, "11 oyuncu şu anki kadroda yer almıyor. Basın böyle sürprizlerle karşılaşacak mı? Yeni oyuncular yeni isimler görecek miyiz?" şeklinde sorduğu soruyu yanıtlayan başarılı teknik patron, "Tüm ekibimiz Türkiye'nin her tarafını tarıyoruz ve iletişim sağlıyoruz. Son iki turnuvaya gitmemiş bir takım var. Türk futboluna hizmet etmiş ve hizmet edecek oyuncular var. Mayıs ayında çok geniş kadroyla 5 hazırlık maçı oynayacağız. Milli Takım kapısı her oyuncuya açıktır. Performansa göre bunlar değişecektir. Değişimlerde bazı şeyleri görmek gerekir. Buraya gelen oyuncular denenmeye değil hakederek gelen futbolculardır. Bugün 5-6 yurtdışında oynayan oyuncularımız var. Tuncay da 30 yaşında Milli Takım'da 80 kere oynayan oyuncudan bahsediyoruz. Herkese kapımız açık kimsenin aklında soru işareti olmasın" dedi.

"ABARTMANIN ANLAMI YOK"

Bir gazetecinin, "Genç oyuncular ne zaman alınacak soruları hep tartışılırdı. İlk defa cesur bir kadro görüyorum. Kaygılarınız olmadı mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Avcı, "Biz ekibimizle beraber, tüm mesaimizi A Milli Takım'ın oluşumu ile ilgili çalışıyoruz. Tüm detayları düşündükten sonra, insan doğru bir karar verdim mi diye düşünür. Bunun huzuru var içimizde. Sonuçta bir hazırlık maç, bunu abartmanın anlamı yok. Bazı yüzleri görmemiz lazım. Bu yüzleri görmediğimiz zaman da aynı eleştiriler gelecekti. Bu eleştiriler hep olacak. Biz kararımızın son derece arkasındayız. Oynayan ve potansiyel oyuncular var ve onlara güveniyoruz" cevabını verdi.

"NURİ ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Nuri Şahin ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Abdullah Avcı, "Nuri, önemli bir oyuncu. 17 yaşında A Milli Takım'da oynamaya başlamıştı. Almanya'da en önemli oyunculardan seçildi. Dünyanın en önemli kulüplerden birine transfer oldu. Real Madrid'te bile olması onun için çok önemlidir. Mevkisinde önemli oyuncular vardır, arkasında onu zorlayacak oyuncular vardır önemli olan rekabeti doğru yaratıp takım ruhunu ortaya koymaktır. O da bunun içinde önemli rol alacak oyunculardan bir tanesi" dedi.

"HAZZI YAŞIYORSAM BASKIYA RAZIYIM"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dayken üzerinizde baskı yoktu. Ama burada alınacak kötü sonuç baskı oluşturacak, siz bu baskıya hazır mısınız?" şeklindeki soruya Avcı, "Ben ve ekibim son derece özgüvenliyiz. Bu baskıyı ne yapsak değiştiremeyiz. Bu baskılar devam edecektir. Açıklanan kadro üzerinden bile konuşulabiliyor. Biz gelecekle ilgili yatırımlardan bahsediyoruz. Vurguladığımız konu bu. 2014'e gittiğimiz zaman kahraman olmak önemli değil. İstikrar önemli. Yaptığım işin manevi hazzını yaşıyorsam o baskıya razıyım" diye konuştu.

"OLUMLU VEYA OLUMSUZ KATLANIRIZ"

"Bir iki kötü sonuç alınırsa yılıp bu kadroyu değiştirecek misiniz?" şeklindeki soruya Avcı, "Verdiğim kararların manevi ve teknik olarak doğru olduğuna hissettiğim an dışarısının ne söylediği benim için önemli değil. Sonucun karşılığı neyse olumlu veya olumsuz katlanırız. Hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu zaman gösterecektir." yanıtını verdi.

ÖMER TOPRAK: "TAKIMDA ATMOSFER ÇOK İYİ"

A Milli Takım'ın genç futbolcusu Ömer Toprak ise şunları söyledi:

"Yarınki karşılaşmada onların iyi ekip olduğunu düşünüyorum. Milli takımda yeni bir başlangıç var. Atmosfer çok iyi kampta. Buradaki kadroya çok güveniyorum ve ümitliyiz. İnşallah sahada kendimizi gösterebiliriz. Benim için atmosfer çok ii. Hiddink hoca ile de kadro iyiydi ama buradaki hocalarımızı çok samimi görüyorum. Sanki yıllardır berabermişiz gibi atmosfer var. Takımda da herkes çok neşeli ve istekli."

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

A Milli Takım yarın özel maçta Slovakya ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Thorsten Kinhöfer yönetecek. Kinhöfer'in yardımcılıklarını Detlef Scheppe ve Stefan Lupp yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa. A Milliler, hazırlıklarına bugün saat 17.00'de maçın oynanacağı Bursa Atatürk Stadı'nda yapacağı antrenmanla devam edecek. Ay yıldızlı ekibimiz hazırlıklarını yarın saat 11.30'da Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

 

Editör: Haber Merkezi