Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluş adına konuşan Şerif Araz 15 Temmuz'un darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğuna işaret deden Araz "15 Temmuz İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz, canına ve özgürlüğüne kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bismil İslami Sivil Toplum  kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.
Araz, 15 Temmuz, Türkiye’nin ABD ve çokuluslu güçlerin işgali ve operasyonları kapatıp, güçlü ve büyüyen bir Türkiye çağını açmıştır. Bir İslam ülkesinin bir milletin çokuluslu güçlerin taşeronu Fetöcüler vatan haini işgaline karşı kahramanlık mücadelesidir. İslam ümmetinin gözü ve İslam’ın son kalesi Türkiye’nin önlenemez yükselişidir.
Bu vesileyle 15 Temmuz zaferini başta ülkemize ve milletimize hayırlı olsun şehit olan kardeşlerimize Allah şahadetlerini kabul etsin Gazilerimizde Gazilik unvanı mübarek olsun.
Allah böyle bir hainliği ve işgali bir daha ülkemize yaşatmasın.
15 Temmuz Cumartesi günü Bismil’imizde Ofis Çay Bahçesinde Yapılacak Olan 15 Temmuz şehitleri ve zaferi anma etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz dedi.          

 

Editör: Haber Merkezi