DİYARBAKIR - Diyarbakır'da bulunan "Peygamber Sevdalıları Platformu"na üye STK'lar, Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi'nde istişare toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası basının karşısına çıkan STK başkanları, alınan kararları ve yapacakları faaliyetleri açıkladılar. Platform adına açıklamalarda bulunan Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, "Tesettüre Çağrı Platformu"nun kurulduğunu açıkladı.

Herkese Sorumluluk Düşmektedir
"Tesettüre Çağrı Platformu" olarak, bu bağlamda bir dizi çalışmalar yapacaklarını açıklayan Güler, "Bu çalışmalar esnasında halkımızdan bir takım ciddi beklentilerimizin olduğunun bilinmesini isteriz. İnşallah bu konuyu çeşitli vesilelerle gündeme getirmeye çalışacağız. Ancak bundan önce 7'den 70'e herkese birtakım sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Amacımız; Tüm Kurumlarda Başörtüsünün Serbest Bırakılmasıdır
Güler sözlerini şöyle sürdürdü; "İlköğretimde herhangi bir disiplin cezasının, diğer öğretim seviyelerinde ise (Lise vs…) bu konunun hiçbir hukuki dayanağının olmadığını, işin sadece küf tutmuş ve rafa kaldırılması gereken bir kılık-kıyafet yönetmeliğine dayandırıldığını bilmelidirler. Hiç kimsenin çocuklarımızın eğitim ve öğretim hakkını ipotek altına almaya hakkı yoktur. Veliler kızlarının sadece okul önlerine kadar başörtülü gitmeleri ile kendilerini avutmamalı, fetvalarla iştigal etmemeli, bunun için çocuklarına her bakımdan destek olarak öğretmen ve idarecilere kadar ne gerekiyorsa konuşmalı, çocuklarının arkasında durmalı. İstediğimiz sadece başörtüsü sınırlı değil, tüm kurumlarda başörtüsünün serbest bırakılmasıdır."

Platform Olarak Alınan Kararlar ve Yapılacak Faaliyetler Şöyle Sıralandı;
1 - Bugünden itibaren tesettür konusunda daha hassas davranarak, bu konunun hakkının tam olarak verilmesi, aile bireylerinin tesettürün şekli, gerekliliği konusunda tam olarak bilinçlendirilmesi ve gerekirse bu konunun önemine binaen uygun kitaplar okunmasının tavsiye edilmesi…

2 - İnançları sebebiyle okula başörtüleriyle giden kız çocuklarına hukuksuzluk yapan okul idarecileriyle görüşülüp bu haksızlıkları gidermek, veli ve öğrenciyle dayanışmak…

3 - Tüm imamlara, STK'lara ve kanaat önderlerine gidip bu hukuksuzlara karşı el ele verip birlikte hareket etmek için ziyaretler yapmak.

4 - Tüm esnafları ziyaret edip tesettür ile alakalı broşürler dağıtmak…

5 - Tesettür yasağının kaldırılması için imza kampanyası ve anket çalışması düzenlenmek…

6 - Platforma üye olan derneklerde hem bayanlara hem erkeklere ve hem de çocuklara yönelik seminerler düzenlemek…

7 - Bayan komisyonlarımız ev ev gezip doğru tesettür anlayışını anlatmak…

8 - Bu konu ile ilgili yapabileceğimiz basın açıklamaları, miting vs düzenlemek.

9 -Bu hukuksuzluğun üniversitelerde tek değil tüm alanlarda serbest olana kadar çalışmalarımız sürdürmek… (M. Salih Keskin - İLKHA)  

Editör: Haber Merkezi