Diyarbakır'da Kürt sorununun demokratik çözümünde sözümüz çalıştayı Doğu ve Güneydoğu'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla başladı. 760 sivil toplum kuruluşunun davet edildiği çalıştaya 200'e yakın kuruluş temsilcisi katıldı.

Diyarbakır Barosu, GÜNSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası ve Tabipler Odası'nın çağrısı üzerine, bölgede bulunan 205'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile başlayan çalıştay, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti. Sümerpark'ta yapılan çalıştayda konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Diyadin Gezer, 12 Haziran seçimleri öncesi önemli ölçüde yaşanan çatışmasızlık ortamı ve bunun olanaklı kıldığı diyalog ve müzakere sürecini hep birlikte gördüklerini belirtti.

Gezer, "Yarın geç olmadan, acılar büyümeden demokrasiden, insan hakları ve özgürlüklerden yana olan bölge sivil toplum örgütleri olarak sözün bitmediğini, Kürt meselesinin demokratik çözümü için sözümüzün var olduğunu ifade etmek için çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. Sorunların çözüm yolu muhataplarıyla diyalog ve müzakereden, barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden geçer." dedi.

Basına kapalı devam eden çalıştayda alınan karalar yarın yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi