SSPE yardışlama dayanışma ve yaşatma derneği Bismil temsilcisi Bismil’de
basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması saat 13.30’da Bismil Belediyesinin önünde yapıldı.
Basın açıklamasını Bismil temsilcisi Resul Dere yaptı.
Dere açıklamada ‘‘bu hataya sebep olan kişilerin tespit edip yargılanmasını ve bu hastalığın tedavisini araştırıp bulunmasını ve ilaç bakım masrafların karşılanmasını istediklerini söyledi.
SSPE Bismil temsilcisi Resul Dere ‘‘Maalesef, geçmişte yapılan hataların cezalarını çocuklarımızın hayatları ile ödüyoruz. Üniversite hastanelerinde bu amaçla araştırma ekipleri kurulmuş olsaydı ve bu ekipler Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenseydi 9 yılda hiç mi yol kat edilmezdi? İleriye dönük olarak, geçmişte yapmadıklarımız veya yapamadıklarımıza hayıflanmak yerine, bugünden sonra neler yapılabileceğine ilişkin çalışmaları ilgili tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmek başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hepimizin insani görevidir." ifadelerini kullandı.
"Unutulmamalıdır ki; SSPE hastası olan ailelerin dayanacak güçleri kalmamıştır. Bizler, mevcut karamsar tabloyu değiştirmek için çaba harcamalı ve onlara tutunacak bir umut vermek için vakit yitirmeden harekete geçmeliyiz. " diyen Dere, "Böyle bir çalışmanın hatta çabanın olduğunu bilmeleri bile, çocuklarının daha iyi olacağına inançlarını ve hayata tutunma güçlerini artıracaktır. Lütfen, umudumuza sahip çıkın, SSPE hastalığını önlemek ve SSPE'nin tedavisini mümkün kılacak araştırmaları başlatın ve destekleyin." şeklinde konuştu.

 

3.20120316151611.jpg6.20120316151632.jpg8.20120316151648.jpg

Editör: Haber Merkezi