Açılışa Bismil Belediye Başkanı Vekili Turgay Gülenç, İlçe Emniyet müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Meclis üyesi Mahmut Vural, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gülenç “Yapılan bu tesisi iyi bir şekilde kullanmak faydalı şekilde kullanmak sizlere kalmış, gerçekten bir okulun bünyesinde bu kadar güzel bir halı sahanın olmuş olması büyük bir imkan, bunun kıymetini değerini bilmemiz lazım. Buna uygun olarak hepimiz kendi malımız mülkümüz gibi korumamız lazım. Burada bizlerin görevi sizlere iyi imkanlar sunmak, iyi şartlarda spor yapmanızı sosyal faaliyetler yapmanızı sağlamak, neticede bu da bir imkandır. İnşallah hiçbir sakatlık sıkıntı olmadan centilmence öğrencilerimiz burada vakitlerini geçirecekler. Tabi ki eğitim öğretimde sporda lazım, kütüphane de lazım sosyal faaliyetlerde lazım, derslerinizle ilgilide dengeyi kuraraktan her şeyin bir yeri vardır. Bu dengeyi kuraraktan derslerinizdeki başarılarla emin adımlarla yürürsünüz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim tesisimizde hayırlı uğurlu olsun” dedi.

01-003.jpeg
Başkan Gülenç’in konuşmasının ardından konuşan Okul müdürü Didem Arslan; Bu projemiz ile sınıflarımızın arasında sportif faaliyetleri geliştirmek, öğrencilerimizin daha çok okulda tutmak, öğrenciler arsında barış, dostluk, sevgi ve takım ruhunu yerleştirmek. Birlikte başarmayı centilmenlik duygusunu öğrencilere kazandırmaktır. Atatürk’ün dediği gibi spordan yoksun olan bir gençlik nasıl ki vatan müdafaası sırasında etkili olamıyorsa, insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni inkişafı noksan ve yetersiz olursa o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz. Sözlerime son vermeden önce projemizin mimarı olan beden eğitimi öğretmeni Fuat Yılmaz’a her konuda öğrencilerimizin yanında olan okul öğretmenlerime, okul aile birliği başkanımız Abdulcebar Kale’ye, bu projenin her adımında yanımızda olan Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Ak’a bu projeye can veren ümitlerimiz her zaman diri tutmamızı sağlayan İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Hakkı Öztürk’e ve desteklerini bizden esirgemeyen okulumuza yeni bir çehre kazandıran İlçe Kaymakamımız Belediye Başkanımız Sayın Turgay Gülenç’e şahsım öğretmenlerim ve öğrencilerim adına çok teşekkür eder şükranlarımı sunarım dedi. 
Okul müdürü tarafından Başkan Gülenç’e plaket takdim edildikten sonra öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafından sonra program sona erdi.

02-011.jpeg
 

Editör: Haber Merkezi