Kalkınma Bakanlığı tarafından "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında finanse edilen Diyarbakır'daki bazı okullarda halı saha, basketbol, voleybol ve tenis sahaları yapıldı.

Spor sahalarının özellikle dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı yerlerde yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği amacıyla protokol imzalandı.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, "Proje kapsamında 24 okul, iki sosyal hizmet merkezi ve bir Kur'an kursuna toplam 21 halı saha, on basketbol-voleybol sahası ve iki tenis sahası yapıldı. Yapılan bu spor sahalarından özellikle dezavantajlı olduğu değerlendirilen 61 bin 400 kişi faydalanacak. Kalkınma Bakanlığımız tarafından 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' kapsamında finanse edilen 33 spor sahamız toplam 3 milyon 188 bin 800 TL'ye mal oldu." dedi.

Bu doğrultuda çocukları ve gençleri spora yönlendirmek istediklerini dile getiren Aksoy, "Buradaki öncelikli amacımız dezavantajlı gruplara yönelik yapılan bu ve benzer yatırımlarla çocukları ve gençleri spora yönlendirerek hem onların spor alanındaki yeteneklerini ortaya çıkarmak hem de gençlerin ve çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmelerini önlemektir." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi