Bu çağrılara bir çok ünlü de destek veriyor. Çağrının sloganı ise: "Provokasyonlara gelmiyoruz, eve dönüyoruz."

Eylemlerle ilgisi olmayan fotoğraflar yayınlandı, yalan haberler hızla yayıldı... Sosyal paylaşım sitelerindeki provokasyon Gezi Parkı eylemlerini bir anda farklı boyuta taşıdı.

Provokatörlerin twitter ve facebook üzerinden yaptığı kışkırtma ortalığı savaş alanına çevirdi. Ancak provokasyon görüldü.

Eylemlere katılanlar ve destek verenlerden ortaya çıkan tablo sonrası yeni çağrılar geldi. Gelen çağrıların içeriğinde ise sağduyu vardı.

BU KEZ SAĞDUYU MESAJLARI ÜST SIRALARDA

Twitter üzerinden "evedönüyoruz", "Ülken için sağduyulu ol" ve "Bu millet oyuna gelmez" gibi konu başlıkları açıldı. Ve bu başlıklar kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulanlar listesinde üst sıralara yükseldi.

Atılan tweetlerin bazıları şöyleydi:

Ayla_isik

"12 Eylül öncesinin karanlık sayfalarına tekrar dönmemek için..."

By Tweet

"Bu iş protesto olmaktan çıktı artık ülkeyi bölmeye çalışanlar işi devraldı. Her şey yakıp yıkmadan olmalı.."

Hayat Felsefesi:

"Halen anlamadın mı meseleyi? Kardeşi kardeşi düşman ediyorlar. Bahar diye kışa itiyorlar. Eve dönüyoruz."

Emre Akkaya

"Olay gezi parkı direnişinden çıktı. Farklı gruplar polisin olmadığı yerlerde bile çevreye ve iş yerlerine zarar veriyor. Eve dönuyoruz."

ÜNLÜLERDEN DE "EVE DÖNÜYORUZ" ÇAĞRISINA DESTEK

Sosyal medya üzerinden yapılan sağduyu çağrılarına sanatçı ve siyasilerden de destek geldi.

Ece Erken

"Açıklayıcı olur sanırım! Taş atma! Küfür etme! Kamu mallarına zarar verme! Haklıyken haksız duruma düşmene gerek yok! #ülkeniçinsağduyuluol"

Şahan Gökbakar ‏@sgokbakar

"Yeter artik su cirkin seye bi son verin artik. Her kim atacaksa bu adımı atsın artık. Bu güzel, hayırlı bir yol değil. LÜTFEN ARTIK YETER!!!... Adam gibi konuşacak olanlara bir sorum var? Diyelim hükumet istifa etti, yerine kim gelecek. Lütfen, alternatif kim? Mantıklı cevaplar bekliyorum."

Beyazıt Öztürk ‏@BeyazitOzturk

"Bu vatanı yıkmak isteyen bunca dış kuvvet varken, onlara bu fırsatı vermeyelim. Hem devletimizin hem de milletimizin uzlaşıcı olması gerek."

Suat KILIÇ ‏@GSB_SuatKilic

"Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Akl-ı selîm olalım."

Kaynak: Haber 7.com

Editör: Haber Merkezi