Bismil kaymakamı ve Belediye başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel yaptığı açıklamada, Bismil’de seçim güvenliği olumsuz etkileyen hiçbir olay olmamıştır. Saat 17:00 itibarıyla sandıklar kapandı. Gerek seçim öncesi gerek bugün aldığımız tedbirler çerçevesinde şu ana kadar seçimi olumsuz etkileyecek, vatandaşlarımızın özgür ve hür iradeleriyle oy vermelerini engelleyecek bir hadise olmamıştır" dedi. 


Bismil Haber gazetesine açıklamada bulunan Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bismil’dede da sabah 08.00 itibarıyla tüm sandıklarda oy verme işleminin başladığını söyledi.

 

img_0965.jpg
 

Bismil’de 252 sandıkta yaklaşık 67 bin seçmenin oy kullanmasını beklediklerini belirten Kaymakam Yüksel, şöyle konuştu:
"Güvenlik birimlerimizin bana verdiği bilgiler çerçevesinde bütün sandıklarımız vaktinden önce sandık kurulu başkan ve üyeleri, güvenlik kuvvetlerimizle sandık bölgelerine zamanında ulaştırıldı. Okullarımız zamanında açıldı. Sabah itibarıyla vatandaşlarımız oy vermeye başladı. Gerek seçim öncesi gerek bugün aldığımız tedbirler çerçevesinde şu ana kadar seçimi olumsuz etkileyecek, vatandaşlarımızın özgür ve hür iradeleriyle oy vermelerini engelleyecek bir hadise olmamıştır. Saat 17.00'ye kadar sürecek oy verme ve sonrasında sandıkların ilgili ilçe seçim kurullarına ulaşması sürecinde de olumsuzluk yaşanmamıştır. Seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. " Dedi. 

 

img_0970.jpg

Editör: Haber Merkezi