Farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde, Yüksek Seçim Kurulu tarafından bugün seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi.

Alınan karar gereği Diyarbakır'ın merkez ve ilçelerinde bulunan toplam 31 mahallede haftalar öncesinden muhtar adayları, seçim çalışmaları yürüttü.

Bugün sabah saat 08.30 itibariyle başlayan oy verme işlemleri, salgın kuralları dahilinde sürerken görevliler, halkı okul bahçesinde kalabalık gruplar oluşturup hastalığa davetiye çıkarmaması için uyarılarda bulundu.

Türkiye genelindeki 764 köy ve mahallede, Diyarbakır'da ise 31 mahallede bugün muhtarlık seçimi yapıldı.

BİSMİL İLÇESİNDE SADECE AĞIL KÖYÜNDE SEÇİM YAPILDI.

Bismil ilçesine bağlı Ağıl (Incolînê) köyünde eski muhtarın vefatı nedeniyle yerine geçici olarak birinci sırada aza olarak bulanan Azmi Al bakıyordu.

BİSMİL AĞIL KÖYÜ MUHTARI AZMİ AL OLDU.

Bismil Haber Gazetesine açıklamada bulunan Azmi Al, yaptığı açıklamada, Abim muhtardı, geçen sene vefat etti. Pandemi nedeniyle seçimler ertelenmişti.  Bende 1. Aza olduğum için yerine bakıyordum. Bu gün seçim oldu. Aday oldum. Dedi.

 Ağıl (Incolînê) köyü bugün Pazar günü yeni muhtarını seçmek için sandığa gitti.

AĞIL KÖYÜNDE TEK ADAY

06 Haziranda yapılan seçimde tek liste olarak giren Azmi Al Ağıl (Incolînê) köyünün yeni muhtarı olarak seçildi.

3 Haziran Diyarbakır Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre seçimin yapıldığı 31 mahallede ikamet edenler ve sandık görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Diyarbakır'da farklı nedenlerle tekrarlanan muhtarlık seçimleri; Merkez Bağlar İlçesi Kabahıdır, Mevlana Halit, Topyolu ve Yiğityolu Mahalleleri, Hazro ilçesi Meşebağları Mahallesi, Silvan İlçesi Bayrambaşı Mahallesi, Kayapınar İlçesi Petek, Harmanardı ve Yeniözerli Mahalleleri, merkez Yenişehir İlçesi Eser ve Çakmak Mahalleleri, Çınar İlçesi Bağacık, Köksalan, Kubacık, Kutluk ve Şekerören Mahalleleri, Lice İlçesi Güçlü Mahallesi, Çüngüş İlçesi Sağtepe, Türkmen ve Yazyağmuru Mahalleleri, Bismil İlçesi Ağılköy Mahallesi, merkez Sur İlçesi Ali Paşa, Hacıosman, Alcık ve Alibardak Mahalleleri, Çermik İlçesi Aynalı ve Kayagediği Mahalleleri, Ergani İlçesi Adnan Menderes, Aziziye, Morkoyun, ve Gökiçi Mahalleleri'nde yapılıyor.

Diyarbakır'da oy verme işlemlerinin saat 17.00'da sona erdi.

Editör: Haber Merkezi