KCK davasından tutuklu bulunan ve lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onur'un annesi Hanım Onur, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin adli kontrol uygulaması ile Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

Onur'un tahliye kararını duyan yakınları, şiddetli yağmura rağmen yaklaşık 4 saat Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bekledi. Bu sırada Onur'un babası Cemal Yural, ellerini açarak sürekli dua etti.

Daha sonra cezaevinden elinde Kuran'ı Kerim ile çıkan Hanım Onur'u, yakınları zılgıtlar atarak sevinç gösterileriyle karşıladı. Gözyaşları içinde yakınlarına sarılan Onur, bir an önce çocuklarına kavuşmak istediğini söyledi.

Başbakanın atacağı her adımı destekliyorum

Barış sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağı her adımı kendisi ve partisi olarak desteklediğini aktaran Onur, ''Bugün eğer bir barış adımı atılmasaydı, Solin'in bu durumda olması da zannedersem çok farklı yorumlanırdı. Ama bu bir adımdır. Başbakanın atacağı her adımı destekliyorum. Özellikle partim olarak ben destekliyorum. Çok heyecanlıyım çocuklarıma gitmek istiyorum'' dedi.

İnşallah bu barış simgesi olur

Baba Cemal Yural da Solin'in annesine kavuşmasına imkan tanındığı için çok mutlu olduğunu, bu tahliyenin barışa da vesile olması dileğinde bulundu.

Anne Ayşe Yural ise ''Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Hava soğuktu hastalanır diye Solin'i getirmedim. Annesinin çıktığını söyledim, kardeşine sarılıp ağladı. İnşallah bunun sonunda barış gelir'' dedi.

Onur'un babaannesi 80 yaşındaki Fatma Yural da Kürtçe olarak ''Allah Cumhurbaşkan'ından Başbakan'dan ve herkesten razı olsun. Bizleri mutlu ettiği gibi onları da etsin'' şeklinde dua etti.

Buluşmada duygusal anlar

Cezaevi çıkışında babası Cemal Yural ve akrabaları tarafından karşılanan Hanım Onur, araç konvoyu eşliğinde Cizre ilçesine geldi.

Dicle Mahallesi'ndeki evinin girişinde akrabaları ve çok sayıdaki vatandaş tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılanan Onur, araçtan inerek lösemi hastası kızı Solin ile epilepsi hastası oğlu Mirhat'a gözyaşları içinde sarıldı. Çocukların annelerine sarılması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Annelerine kavuşan Solin ile Mirhat'ın ise heyecan ve sevinçten konuşmakta güçlük çektikleri görüldü.

 

Editör: Haber Merkezi