Bismil’de isminin yazılmasını istemeyen Üniversite öğrencisi  sokak hayvanları için neler yapılması gerektiğine dair Bismil Haber Gazetesi sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

“Sokak hayvanlarına daha fazla sahip çıkılması lazım” dedi.

Üniversite öğrencisi  , Bismil’de bir sürü sahipsiz kedi var ve çoğu göz enfeksiyonu geçiriyor. Şuan belediye buna bir çare bulamaz mı? Ben öğrenciyim. Sürekli ilaç alıyorum ama bütçem yetmiyor. Artık ücretsiz tedavi ve veteriner lazım diyerek düşüncelerini dile getirdi.

BİSMİL BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN GEÇEN AY PARKLARA MAMA VE SU BIRAKTI.

Bismil İlçe Belediyesi tarafından sokak hayvanları için parklara mama ve su bırakıldı.

Bismil Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs önlemleri kapsamında alınan çeşitli kısıtlamalar sonucu vatandaşlardan gelen yardımların pek çoğundan mahrum kalan sokak hayvanlarını unutmaması iyidir. Fakat Öncelikle sokak hayvanları için bir veteriner ve ihtiyaç anında sokak hayvanlarını tedavi edecek bir veterinere gerçekten ihtiyaç duyuyor. Özel olarak bakım yapılan yerlerde ücret yüksek olduğu için kimse bu tür bir tedaviye yanaşamıyor. Fakat belediyede görev yapacak bir veteriner olursa daha iyi bir sonuç alınabilir. Diyoruz.

Editör: Haber Merkezi