Geçtiğimiz günlerde, Şemdinli'yi ziyaret eden BDP heyetinin yolunu PKK militanları kesmiş; heyette yer alan BDP'li vekillerle PKK'lıların samimi görüntüleri, kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı. Hakkari Başsavcılığı, bu buluşmayla ilgili adli soruşturma başlatırken partilerin faaliyetlerini izlemekle görevli Yargıtay Başsavcılığı'nın da olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Yargıtay, Hakkari Başsavcılığı'na gizli bir yazı göndererek PKK - BDP kucaklaşmasına ilişkin görüntüleri talep etti.

Hakkari Başsavcılığı da Hakkari Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari Jandarma Komutanlığı'ndan olay anında çekilmiş fotoğraf ve görüntüleri istedi. Fakat hem polis hem de jandarmanın, BDP konvoyunda görevlisi olmadığı için yol kesme ve kucaklama anına ilişkin fotoğraf ve görüntü kaydı yapamadığı anlaşıldı. Ancak medyaya yansıyan kucaklaşma görüntüleri, hem yayınlanmış hem de montajlanmamış ham halleriyle temin edilerek Hakkari Başsavcılığı'na teslim edildi.

AYRI AYRI İNCELEYECEK

Yargıtay'ın, Hakkari'den gelecek görüntüleri, yol kesen PKK'lılarla kucaklaşan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy ve Hüsamettin Zenderlioğlu açısından da ayrı ayrı inceleyeceği öğrenildi.
Hukuk çevrelerinde; vekillerin de sorumlu olduğuna kanaat getirirse Yargıtay'ın BDP hakkında açacağı olası bir kapatma davasının gerekçeleri arasında bu olaya da yer vereceği dillendiriliyor.

Kaynak: Akşam

 

Editör: Haber Merkezi