Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Tekel Mahallesinde bulunan Eski Tekel binalarında, SODES programı kapsamında nakış, dikiş, aile destek merkezi ve anaokulu olarak kullanılan binaya gece Ydg-H,'liler molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu. Dikiş nakış kursu ve Anaokulu yandı. Binada maddi hasar meydana geldi.

dscf2469.jpg

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Tekel Mahallesinde bulunan Eski Tekel binasında,  Bismil'de Sosyal Destek Programı'na (SODES) bağlı kurs binasına gece saatlerinde molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, eski Tekel binası olan ve kaymakamlıkça düzenlenerek SODES'e bağlı nakış, dikiş, aile destek merkezi ve anaokulu olarak düzenlenen binaya dün gece molotofkokteyli atıldı. Binanın çatısında çıkan yangına olay yerine sevk edilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Bismil belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın binada hasara neden oldu. Binada malzemeler zarar gördü.

Bismil Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri olay yerinde kaçan faillerin yakalanması için çalışma başlattı. Bismil'de Sosyal Destek Programı'na (SODES) bağlı kurs binasına gelen Kaymakam Turgay Gülenç, hasar gören binada incelemelerde bulundu. Kurs binasının daha önce de saldırıya uğradığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

dscf2477.jpgdscf2485.jpgdscf2479.jpg

Editör: Haber Merkezi