Kış aylarının yaklaşmasına rağmen soba satışlarında herhangi bir artışın yaşanmadığını söyleyen Diyarbakırlı soba satıcıları, bunun sebebinin de elektrikli sobalar ile klimaların kullanımının yaygınlaşması olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Sobacılar Çarşısı’nda bulunan esnaf, eskisi gibi soba satışı yapamıyor. Esnaf, elektrikli sobaların ve klimaların yaygınlaşması nedeniyle satış yapamadıklarını belirtti.

Sobacılar Çarşısı’nda 20 yıldır esnaf olan Şaban Uslu, her yıl bu vakitlerde soba satmaya başladıklarını, fakat bu sene ise satış yapamadıklarına dikkat çekti.

Soba fiyatlarının 20 TL ile 30 TL arasında değiştiğini belirten Uslu, “Sadece soba satmıyoruz. Oluk, davlumbaz, baca ve soba işleri de yapıyoruz. Yaptığımız sobaları genellikle köylüler kullanıyor. Köylerde de klima kullanımında artış olduğu için oraya da fazla satış yapamıyoruz. Elektrik olmadığı zaman ise satışlarımız yükseliyor.” dedi.

Artık eskisi gibi soba satamadıklarını ifade eden Uslu, “Sezonumuz başlamış durumda ama hâlâ satışlara başlamadı. Elektrikli soba ile klimalar fazla rağbet gördüğü için satış yapmakta sıkıntı yaşıyoruz, elektrik olmadığı zaman satışlar iyi oluyor. İnşallah ileriki zamanlarda satışlarımız iyi olur.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi