Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki Fahura Şehitleri Camisi, işgalcilerin hava saldırısı sonucu bombalandı. Saldırıda şehit ve yaralananların olduğu bildirildi. Şehitlerin cenazeleri ve 9 yaralı Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesine taşındı.

Beyt Hanun kentine giren işgal ordusu araçları, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okulu kuşatarak ateş açtı.

Aynı anda işgal ordusunun kara saldırısıyla Beyt Hanun'da elektrik ve internet kesintisi yaşandı.

Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin son sığınağı Refah

Siyonist saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 2,3 milyon kişilik Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu yerinden edilenlerin çoğu, işgalcilerin daha önce "güvenli bölge" olarak ilan ettiği Refah kentine sığındı.

Refah, Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırında bulunuyor. İşgal saldırıları öncesinde nüfusu 280 bin olan Refah, şu anda neredeyse 1,5 milyona ulaştı.

İşgal saldırılarından kaçarak Refah'a sığınan Filistinliler, yetersiz altyapı ve konaklama olanakları ile mücadele ediyor.

Siyonist ordusunun Refah'a yapacağı kara saldırısı durumunda, Gazze Şeridi'nde sivillerin sığınacak yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Gazze'ye yapılan saldırılarda en az 14 bin 500 çocuk ve 9 bin 560 kadın olmak üzere 33 bin 797 Filistinli şehit oldu, 76 bin 464 kişi yaralandı.

Hala enkaz altında binlerce kişinin olduğu belirtilirken, saldırılar hastaneleri ve eğitim kurumlarını da hedef alarak sivil altyapıyı da tahrip ediyor.

Editör: Basri Akaydın